Crna kronikaVijesti

Danas oko podneva u Hrvatskom saboru preminuo bivši sportski novinar Fredi Kramer

Oko podneva u Hrvatskome saboru

Fredi Kramer, ugledni bivši sportski novinar rođen u Zagrebu 1931. godine, iznenada je preminuo u utorak oko podneva u Hrvatskome saboru, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

“Fredi Kramer posjetio je danas u kasnim prijepodnevnim satima Hrvatski sabor gdje mu je prilikom odlaska na izlazu iz zgrade pozlilo. U pomoć su mu pritekli službenici Straže Hrvatskoga sabora, odmah mu je pružena i liječnička pomoć, a ubrzo je pristigla i hitna pomoć. Unatoč svim pokušajima reanimacije koju je započela saborska liječnica i nastavilo medicinsko osoblje hitne pomoći, gospodin Fredi Kramer preminuo je. Nakon što je utvrđena smrt, obaviještena je policija radi provedbe uviđaja te potom i mrtvozornik.

Hrvatski sabor ovime izražava iskrenu sućut obitelji preminulog, svim prijateljima i poznanicima.”priopćili su.

Fredi je bio novinar, urednik i publicist (1931). Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 1961. u sportskoj redakciji RZ-a. Izvješćivao s osam ljetnih i osam zimskih Olimpijskih igara, s dvaju europskih atletskih prvenstava te sa sedam svjetskih i sedam europskih stolnoteniskih prvenstava. Glavni urednik Sportskog almanaha Saveza za fizičku kulturu Zagreba 1963–78. Pomoćnik glavnog direktora HRT-a 1998–2000. Objavio pet sportskih monografija o nogometnom klubu Dinamo iz Zagreba.

Scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa (2002). Urednik Nogometnog leksikona (2004). Dobitnik Trofeja Hrvatskoga športskog saveza 1992, nagrade Grada Zagreba 1994. i nagrade za životno djelo Hrvatskoga zbora sportskih novinara 2005.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close