LokalnoVijesti

Danas u Varaždinu prvi stručni skup Reformista na temu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

Ideja ovog skupa je da građani iz prve ruke saznaju na koji način se prijaviti za dobivanje bespovratnih sredstava. 

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije organizira stručna predavanja diljem Županije na temu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije, a prvi stručni skup održati će se danas u srijedu 3. lipnja u Vatrogasnom domu Varaždin (Trenkova 44) s početkom u 19 sati.

Na stručnom skupu će prisustvovati župan Varaždinske županije i predsjednik Reformista Radimir Čačić, potpredsjednica Reformista i predsjednica Županijske organizacije Varaždinske županije Natalija Martinčević, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šajn i predsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

Podsjetimo, Varaždinska županija objavila je Javni poziv za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a ideja ovog skupa je da građani iz prve ruke saznaju na koji način se prijaviti za dobivanje bespovratnih sredstava.

Varaždinska županija izradu izvješća o energetskom pregledu i energetski certifikat s detaljnom ponudom opreme i radova sufinancira s do 2.500 kuna, a troškove izrade glavnog projekta za ugradnju sunčanih elektrana sufinancira s do 2.500 kuna.

Tags

Povezani Članci

Close