VijestiZabava

DIGITALNO PREPOZNAVANJE NA FACEBOOK-u? Znate li što to znači i što će se mijenjati, provjerite!

Počevši od jučer

Facebook će uskoro svojim koriscnicima omogućiti deaktivaciju algoritma koji automatski prepoznaje lica na fotografijama, piše Tportal.

Počevši od jučer, nova postavka privatnosti vezana uz prepoznavanje lica omogućit će micanje značajke koja je aktivna još od prosinca 2017.

Ako je prepoznavanje lica aktivno, Facebook će vas podsjetiti da je netko uploadao vašu sliku čak i ako niste označeni. Ako želite, možete se označiti na slici, ostati neoznačeni ili prijaviti fotografiju ako mislite da s njom nešto nije u redu.

Facebook je The Vergeu odgovorio da izbacivanje nove značajke planira obaviti kroz idućih par tjedana.

Facebook tvrdi da ćete dobiti podsjetnik u News Feedu i mogućnost da prepoznavanje deaktivirate. Facebook također kaže da će novi korisnici automatski imati isključeno prepoznavanje lica i da će sve moći regulirati putem postavki društvene mreže.

Prepoznavanje lica će tako zamijeniti prijedloge tagiranja koji je korisniku pružao opciju da dozvoli ili ne dozvoli prijateljima da ga oznaže na slici nakon što ju objave. Novi sustav nadograđuje ovu opciju svima daje do znanja da računalno skeniranje lica dolazi na Facebook i da tamo planira ostati.

Facebook već nekoliko puta bio na sudu zbog ‘slučajnog’ neobjavljivanja svojih namjera vezanih uz  pregledavanje slika.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close