VijestiZabava

Djeca rođena u rujnu inteligentnija su od svojih vršnjaka: Ovo bi istraživanje moglo zanimati roditelje!

Imaju bolje ocjene u školi!

U studiji ‘Dob polaska u školu i kognitivni razvoj’ iz 2017. godine piše kako su djeca rođena u rujnu inteligentnija od svojih vršnjaka.

Sve polazi od toga da su ta djeca u prednosti jer su obično najstarija u svojoj dobnoj grupi, pa tako i u razredu, te imaju dodatnih godinu dana za razvijanje znanja i vještina koje će u školi trebati.

U ovom je istraživanju sudjelovalo više od milijun djece između šeste i 15. godine života, a djeca rođena u rujnu su iz godine u godinu pokazivala najbolje rezultate, piše 24 sata.

Zaključak do kojeg su voditelji studije došli jest kako je predškolska godina kod djeteta ključna za socijalni, kognitivni i emotivni razvoj, da bi što bolje prihvatilo ulogu učenika i sve što s njom dolazi.

Voditelji su istaknuli da sve to skupa pokazuje kako će ta djeca vjerojatno upisati i bolje fakultete, pa i imati manje šanse za delinkventno ponašanje. 

Naravno, mnogi faktori utječu na razvoj inteligencije djeteta i njegov napredak općenito, kao što je utjecaj roditelja, socijalnoekonomski status, i konačno dob.

A da ima roditelja koji su svjesni takve dobne prednosti pokazuje i podatak da u SAD-u oko 4-5.5% posto roditelja svoju djecu  u vrtiće i u škole upisuju godinu dana kasnije, ne bi li tako stekla akademsku prednost.

Ovo je istraživanje pokazalo i da ta djeca dobivaju bolje ocjene i upisuju bolje fakultete, najviše zbog te godine prednosti jer i škola počinje u rujnu.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close