LokalnoVijesti

Dječja folklorna grupa KUD-a Klaruš predstavila se na “Vinkovačkim jesenima”

Klaruši su se predstavili s maruševečkim jurjevskim običajima u koreografiji „Kuda Jura hodi, tuda pole rodi“, a nastupili su u svojoj izvornoj maruševečkoj nošnji

Ovogodišnje 53. „Vinkovačke jeseni“, smotra kulturnih, turističkih i gospodarskih dostignuća, održavaju se od 7. do 16. rujna, a u sklopu manifestacije održane su i Dječje „Vinkovačke jeseni“. Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj predstavili su članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec sa svojim starijim uzrastom dječje folklorne grupe (djeca od 11-14 godina).

Na prvoj večeri međužupanijske smotre dječjih folklornih grupa, 8. rujna, na kojoj je nastupilo dvanaest dječjih folklornih grupa, Klaruši su se predstavili s maruševečkim jurjevskim običajima u koreografiji „Kuda Jura hodi, tuda pole rodi“, a nastupili su u svojoj izvornoj maruševečkoj nošnji.

U svečanom mimohodu ovogodišnjih Dječjih „Vinkovačkih jeseni“, koje su održane 9. rujna, „mali“ maruševečki folkloraši predstavili su se pjesmama i plesovima maruševečkog kraja. Na mimohodu su sudjelovale dječje folklorne skupine iz 62 folklorna društava.

Domaćini maruševečkim folklorašima su bili članovi HKGD „Dunav“ Vukovar, s kojim maruševečko Društvo ima dugogodišnju suradnju. Posjetitelji ovogodišnjih Dječjih „Vinkovačkih jeseni“ imali su jedinstvenu priliku vidjeti „male“ folkloraše iz čitave Hrvatske te način na koji oni čuvaju svoju folklornu baštinu, svoju tradiciju i svoju kulturu, a to uistinu čine na najbolji mogući način.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close