LokalnoVijesti

DOMOVINSKI RAT Povodom 23. godine od njegove pogibije odana počast hrvatskom branitelju Romanu Ribiću iz Ivanca

Molitvu kod njegova groba je predvodio vlč. Nikica Posavi

U povodu 23. godine od njegove pogibije, na posljednjem počivalištu na gradskom groblju u Ivancu odana je dužna počast hrvatskom branitelju Romanu Ribiću.

Na njegov grob buket su položili i zapalili svijeće predstavnici Grada Ivanca i Gradskog vijeća Grada Ivanca, članovi njegove najbliže obitelji, potom predstavnici obitelji poginulih hrvatskih branitelja Grada Ivanca, izaslanstva ivanečkih braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanec, županijske skupštine i drugi.

Molitvu kod njegova groba je predvodio vlč. Nikica Posavi.

Romano Ribić poginuo je 14. kolovoza 1995. kod Bosanskog Grahova tijekom žestokih borbi u kojima su odbačene srpske snage koja su prijetile osvajanjem Bosanskog Grahova nad kojim su hrvatske vojne i redarstvene snage uspostavile kontrolu krajem srpnja u akciji ‘Ljeto 95’, a koja je bila uvertira u ‘Oluju’.

U spomen na Romana Ribića i Željka Putara Grdaka danas će se na odbojkaškom terenu nasuprot bivše Industrije mesa u Varaždinskoj ulici odigrati tradicionalni odbojkaški turnir kojeg organiziraju Ženski odbojkaški klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec.

Tags

Povezani Članci

Close