Crna kronikaIzdvojenoVijesti

DONESENA PRESUDA NUŠI BUNIĆ: Proglašena je krivom za ubojstvo Nikole Tureka, osuđena na 12 godina zatvora!

U predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3.20 sati nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom ubola svog bivšeg dečka Nikolu Tureka

Na Županijskom sudu u Varaždinu objavljena je presuda Nuši Bunić (23) koje je proglašena krivom i osuđena je na 12 godina te joj je produljen istražni zatvor.

Bila je optužena da je 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3.20 sati nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom ubola svog bivšeg dečka Nikolu Tureka (30) u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Dva dana poslije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin. Na sud su stigli i roditelji Nikole Tureka

Uspio se odvesti automobilom do Kumičićeve ulice i nazvati 112, a posljednje riječi, prekidane hropcem, prije nego što se onesvijestio, bile su mu: “Moje ime je Nikola Turek, vozim se s Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu.” Obilno je krvario, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. U Kumičićevoj ulici pronašao ga je dvadesetak minuta kasnije prolaznik.

Ovako, Kumičićeva ulica tu na kraju, čovjek leži u krvi kraj auta dole” rekao je Varaždinac kad je nazvao 112. Za to vrijeme Nuša je, samo u gaćicama i čarapama, otrčala do portirnice tvrtke Aquatehnika, oko pola kilometra udaljene od mjesta događaja, i od portira zatražila da nazove njezina oca jer ona nema mobitel.

Ubrzo je uhićena i odvedena u pritvor. Iz ćelije nije izašla od te kobne noći. Nikola Turek bio je poduzetnik i bajker, omiljen u društvu. U vezi su bili oko godinu dana. Razmijenili su 14. i 15. lipnja SMS poruke u kojima su dogovarali susret pokraj Drave, gdje je kasnije pronađen je nož s tragovima krvi za koje je DNA vještačenjem utvrđeno da su Nikolini. Pokraj noža pronađene su plave ženske hlače, također s tragovima krvi te crni grudnjak. Za Državno odvjetništvo nije bilo sumnje da je Nuša bila na tom mjestu – na staklu prednjih desnih vratu automobila bili su njezini otisci, pronađena je ženska torbica, a u njoj i tokica za nož. Ispred suvozačeva sjedišta pronađene su tenisice s tragovima Nikoline krvi.

Svjedoci su ispričali da je Nuša došla u prostor Aquatehnika u gaćicama i čarapama, ruke i još neki dijelovi tijela su bili su krvavi.Nikolu je istog dana u policijskoj postaji optužila za pokušaj silovanja uz prijetnju nožem. Nož nije bio njezin, nego Nikolin, rekla je njezina majka u izjavi za lokalni tjednik nakon još jednog produljenja istražnog zatvora. Nuša je te noći zadobila ozljede, kazala je i dodala da je Nikola posljednjih mjeseci Nuši često slao poruke, iako više nisu bili zajedno, a i oboje su bili u novim vezama.

Na suđenju za ubojstvo prepričan je i Nušin razgovor s prijateljicom iz prosinca 2016., kad joj je, prema iskazu, Nuša rekla da bi svog bivšeg dečka Davora J. “odvela na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bi poslije da ju je pritom on pokušao silovati, nakon svega bi se ona napravila mutava i to bi tako prošlo”.

Nakon što je doznala da je Nikola ubijen, ta je prijateljica Davoru J. poslala SMS poruke u kojima je pisalo: “Točno je napravila onak kak smo se mi spominale” i “Još smo se spominale kak je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je“.

Tužitelji tvrde da je skovala plan i ponijela nož na dogovoreni susret, što, po njima, jasno ukazuje na unaprijed stvorenu namjeru da taj nož i uporabi na način na koji je to i učinila.

Prema rezultatima psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja, ima simptome graničnog poremećaja ličnosti. U vrijeme ubojstva, navodi se, bila je smanjenih sposobnosti shvaćanja značenja svojega postupanja i upravljanja svojim postupcima, no to nije dosezalo bitniju, značajniju razinu. Sklona je, pisalo je dalje, impulzivnom ponašanju bez razmišljanja o posljedicama uz nesposobnost kontrole osjećaja i impulsa i reakcija na njih uz poremećenu predodžbu o sebi te sklonost autodestruktivnom ponašanju.

Nuša Bunić na suđenju se branila šutnjom. Na zahtjev njezina odvjetnika suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite osobnog i obiteljskog života, piše Večernji list.

Tags

Povezani Članci

Close