Crna kronikaHrvatskaIzdvojenoVijesti

DONESENA PRESUDA U SLUČAJU ‘ŠKRINJA’: Smiljani Srnec 15 godina zatvora za ubojstvo sestre Jasmine

Leš je godinama čuvala u škrinji, nakon udaranja bila je skinuta i omotana crnim vrećama potom smještena u škrinju!

Smiljana Srnec je nepravomoćno proglašena krivom za ubojstvo sestre, leš je godinama čuvala u škrinji.

Optužena je da je sestru udarila najmanje pet puta i nanijela joj mnoge prijelome i razderotine zbog čega je Jasmina Dominić na mjestu umrla. Srnec je dobila 15 godina zatvora.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna jer joj se sudi po starom zakonu, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru. Mora platiti i 22.000 kuna sudskih troškova.

Sudac je iznio kronologiju istrage od pronalaska tijela početkom prošle godine.

Od udaraca su nastale opsežne ozljede glave i mozga. Od prvog udarca je Jasmina Dominić vjerojatno ostala bez svijesti”, rekao je sudac te dodao kako je smrt nastupila ubrzo nakon nanošenja ozljeda te da nikakva medicinska pomoć ne bi spriječila smrt.

Sud je utvrdio kako je Jasmina Dominić posljednji put viđena u srpnju ili kolovozu 2000. te da je usmrćena u ljeto 2000. godine što potvrđuju i oznake na smrznutom voću i povrću u škrinji.

Sudac je kazao kako je leš u škrinji stajao 19 godina te da je doktor koji je vještačio u ovom predmetu ustvrdio da je žrtva skinuta i omotana crnim vrećama.

Odvjetnik Smiljane Srnec poručuje kako nije zadovoljan presudom i da će podnijeti žalbu. Nije razgovarao sa Srnec jer je sve teško podnijela i nije u stanju razgovarati, piše N1. 

Tags

Povezani Članci

Close