Crna kronika

DONJA VOĆA U kući držao arsenal oružja

Na Voći je ponovno pronađeno oružje

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec, temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, pretražili su kuću u Donjoj Voći kojom se koristi 54-godišnjak.

Prilikom pretrage pronađena je jedna puška domaće izrade calibra 7,62 mm, puška kokotara kalibra 12 mm, puška domaće izrade 5,6 mm jednocijevka, plinski pištolj, jedno tijelo oružja , spremnik za automatsku pušku sa 36 komada streljiva,  pribor za punjenje lovačkih patrona, rezervni dijelovi za oružje, petstotinjak komada različitog streljiva, pvc bočica sa sačmom i bajuneta za vojničku pušku.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja  i eksplozivnih tvari.

 

Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo.

 

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close