Foto vijest

Dragovoljci i veterani obilježili obljetnicu briljantne vojno-redarstvene akcije Bljesak diljem županije

Pogledajte kako su je obilježili!

Varaždin – U Memorijalno rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu je u organizaciji UDVDR Ogranak Varaždin prigodnom svečanošću obilježena 24. obljetnica Vojno – redarstvene akcije Bljesak.

Na svečanosti otvaranja pred 100-injak hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika prigodnim su se riječima obratili Krasnodar Kišur, predsjednik UDVDR Ogranak Varaždin, novinari Ivica Dolenec i Zlatko Mehun, članovi UDVDR Petrijanec Vladimir Milavec i Damir Laljek, potom predsjednik 5. MO Varaždin Damir Novoselec, te predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan, koji je manifestaciju službeo proglasio otvorenom.

Potom je u kapelici Svetog Jurja uz molitvu i paljenje svijeće odana počast poginulima, da bi se manifestacija potom nastavila sportsko – rekreativnim natjecanjem u visećoj kuglani, malom nogometu, pikadu i belotu.

Mali nogomet:

1. mjesto UDVDR Ogranak Varaždin

2. mjesto Das Ekipa

3. mjesto Texas

Elektronički pikado:

1. mjesto Pume Osiječko-baranjske županije

2. mjesto UDVDR Klub Vinica

3. mjesto UDVDR Klub Petrijanec

Viseća kuglana:

1. mjesto Udruga veterana 7. gardijska brigada Puma

2. mjesto Texas

3. mjesto UDVDR Ogranak Varaždin

Belot:

1. mjesto UDVDR Varaždin

2. mjesto UDVDR Vinica

3. mjesto UDVDR Ogranak Maruševec

Također, mogla se pogledati izložba ratnih fotografija Ivice Dolenca “… da se ne zaboravi … ” te UDVDR Kluba Petrijanec.

A prije odlaska na Memorijal u Varaždinu, predstavnici UDVDR Ogranak Ivanec kod centralnog su križa na ivanečkom groblju odali počast poginulima u operaciji Bljesak i u Domovinskom ratu.

Počast stradalima odali su i kod spomen obilježju u Maruševcu članovi tamošnjeg Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana, a Bljesak se obilježio i u Varaždinskim Toplicama.

VRO Bljesak započela je 1. svibnja 1995. u 5:30 sati, a u njoj su u manje od trideset dva sata hrvatske postrojbe oslobodile 500 četvornih kilometara okupiranog zapadnoslavonskog područja te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb – Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.

Tags

Povezani Članci

Close