IzdvojenoVijesti

DRAMA U ULJANIKU: Više od sto policajaca na terenu, pretresi domova, ureda…

Krenula uhićenja za aferu Uljanik, a na udaru je bivša uprava Uljanika

Danas u jutarnjim satima, Jutarnji list doznao je kako su krenula uhićenja za aferu Uljanik, a na udaru je bivša uprava Uljanika.

Radnici Uljanika danas su ušli u šesti dan štrajka, a novih informacija i nekih pomaka u vezi s razrješenjem situacije u pulskom bodogradilištu nema. Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima..

Nakon informacije o uhićenjima, policija je za N1 televiziju potvrdila da su PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika, a navodno je krim istraživanjem obuhvaćeno 12 osoba.

Očekuje se da će biti provedene brojne pretrage domova, ureda i da bi sve moglo potrajati cijeli dan. U akciji sudjeluje 100 policajaca.

Izravno ili neizravno nekolicina ministara javno je ustvrdila kako se protive sanaciji Uljanik grupe koja bi uključivala troškove veće od 4,1 milijardu kuna. To su Zdravko Marić, ministar financija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, Tomislav Ćorić, ministar energetike, HDZ-ovi članovi Vlade te članovi vladajuće koalicije Radimir Čačić, predsjednik NS-Reformista, i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Jučer je to mišljenje zauzeo i Predrag Štromar, HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva.

“Moje je mišljenje da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali će im novi posao biti bolje plaćen”, rekao je Štromar u intervjuu za 24 sata.

Premijer Andrej Plenković nakon izjave Štromara komentirao je “da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema”.

Tags

Povezani Članci

Close