Lokalno

DVD GAČICE Društvo prvi puta u svojoj povijesti ima vatrogasnog suca

U subotu je u Vatrogasnom domu u Gačicama održana 64. Redovna izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gačice

Nakon uvodnog pozdrava i intoniranja državne i vatrogasne himne, izabrano je Radno voditeljstvo čiji je predsjednik bio Juraj Vincek, a članice Valentina Brezovec i Erika Piskač. U uvodnom dijelu Skupštine predsjednik Franjo Piskač podnio je izvještaj o radu za proteklu godinu u kojem je istaknuo kako su se i protekle godine školovali članovi Društva pa tako ima nova dva vatrogasca, potom četiri vatrogasca 1. Klase, te dva dočasnika 1. Klase, a tri su člana završila tečaj osposobljavanja za zaštitu dišnih organa, te DVD Gačice po prvi put u povijesti ima vatrogasnog suca.

U izvještaju se spominje kako je vrhunac godine bio obilježavanje dana pogibije Dražena Šešeta koji je organiziran u suradnji s UDVDR Ogranak Ivanec, a bio najposjećeniji od svih održanih.

Rezultati natjecateljskih ekipa

Istaknuti su i rezultati natjecateljskih ekipa na gradskom natjecanju gdje su djeca muška osvojila 3. mjesto, mladež muška 1. mjesto, ženska A ekipa 3. mjesto te muška A ekipa 1. Mjesto, a napomenuto kako je muška A ekipa već 8. godinu zaredom pobijedila na gradskom natjecanju. Spomenute su i Javne pokazne vježbe, ostala vatrogasna natjecanja, osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca, aktivnosti u svibnju, mjesecu zaštite od požara te ostale aktivnosti.

Plan rada za 2019.godinu

Nakon podnesenog izvješća o radu Društva i Nadzornog odbora, koja su jednoglasno prihvaćena, zapovjednik DVD-a Gačice Anđelko Brezovec iznio je plan rada koji se sastoji od Operativnih i Preventivnih aktivnosti te rada s podmlatkom i mladeži, i razvoja tehničko – tehnološke opremljenosti. Također, provodit će se preventivne aktivnosti u redovima DVD-a a isto tako savjetovat će se mještani o protupožarnoj preventivi, te se pojačati rad s mladima kako bi ih se što više privuklo u DVD. Nadalje, izneseno je kako će se kupiti oprema koja je potrebna te da će se na garaži promijeniti ulazna vrata. Od aktivnosti u 2019. u planu je i nastavak obilježavanja pogibije Dražena Šešeta, koji se ove godine planira dići na još jedan viši nivo. Plan i program rada, kao i Financijski plan također su dobili jednoglasnu potporu Skupštinara.

Podjela odlikovanja

U nastavku Skupštine, dodijeljena su zvanja i odlikovanja pa su tako Jakob Kelemen te Stjepan Benkus primili diplomu za stečeno zvanje počasni vatrogasni Časnik, Matija Vincek dobio je brončanu vatrogasnu medalju, te su podijeljene četiri vatrogasne spomenice za 20. godina rada u vatrogastvu, jedna za 30 godina u vatrogastvu te jedna za 40 godina rada u vatrogastvu.

Pri samom kraju skupu su se obratili gosti, među kojima u ime grada Ivanca gradski vijećnik Josip Grđan, koji je pohvalio rad Društva, te uz ostalo istaknuo kako je u proračunu povećano izdvajanje za vatrogastvo. Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivan Putarek također se pohvalno izrazio o DVD-u Gačice, napomenuvši kako je uspješno sudjelovalo u jednoj od najtežih i najsloženijih intervencija nekoliko proteklih godina, gašenju požara u Jedinstvu.

Putarek je kao jedno od glavnih aktivnosti naveo potrebu rada s mladima, kako bi ih se što više uključilo u rad Vatrogasnih društava. Ljudvek Cikač iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec  isto je pohvalio rad Društva, zahvalio se na odličnoj suradnji, rekavši kako je točno da će se obilježavanje sjećanja na Dražena Šešeta dići na višu razinu, s obzirom na to da je potporu projektu najavio grad Novi Marof, uključit će se ponovno i HVIDR-a Ivanec, a očekuje se i nastavak suradnje s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Varaždinskom županijom. Skup je pozdravio i pohvalnim se riječima o radu Društva izrazio i Darko Čaklec, predsjednik Lovačkog društva Šumski zec Margečan, kao i kolege vatrogasci iz Društava Margečan, Bedenec, Vidovec, Tužno i Salinovec. Po završetku Skupštine, okupljeni su nastavili s neformalnim druženjem.

 

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close