Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Dvoje djece otrovani na brodu na Hvaru i dalje se bore za život: Liječnica potvrdila da je stanje loše!

U utorak je na brodu preminuo muškarac

Na brodu kod Hvara u utorak je umro muškarac, o čemu je obaviještena policija, a još pet osoba s istog broda, od čega dvoje djece i troje odraslih hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

Kako mediji neslužbeno navode moglo bi se raditi o trovanju školjkama, no liječnici su opovrgnuli tvrdnju rekavši da se od školjaka ne umire na takav način i toliko brzo.

Hospitalizirani kao i preminuli muškarac su talijanski turisti.

Voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić izjavila je kako je dvoje djece, koja su u utorak zaprimljena u splitskom Kliničkom bolničkom centru na Firulama sa zdravstvenim poteškoćama izazvanim na Hvaru, životno ugroženo.

“Djeca su u jako teškom stanju, životno su ugrožena, na respiratoru su oboje,” rekla je Polić novinarima.

Istaknula je kako kod to dvoje djece postoje “multiorganska zatajenja” te je potvrdila da su oboje djece talijanski državljani – petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica.

“Poduzimamo sve mjere intenzivnog liječenja i sve nadomjesne terapeutske postupke kako bismo im pomogli”, kazala je.

“Svi vitalni organi su zatajili,” istaknula je dr. Polić dodajući kako je trenutno teško govoriti o uzroku jer se ne znaju detalji onoga što je prethodilo i dovelo do takvog zdravstvenog stanja. “O čemu se radi znat ćemo nakon detaljne dijagnostičke obrade,” kazala je.

“Mi se i dalje borimo za njihov život i nastavit ćemo se boriti”, poručila je. Odgovarajući na novinarska pitanja rekla je kako su zdravstvene poteškoće te dvoje djece “jedan od najtežih slučajeva” u njezinoj medicinskoj karijeri. Kazala je i kako je trenutno teško davati prognoze u ishod liječenja.

Dežurni liječnik u splitskom kliničkom bolničkom centru Dragan Ledina je kao moguć uzrok zdravstvenih poremećaj pacijenata spomenuo i plin te je rekao da se “dijelom može isključiti” hrana kao uzrok.

“Ako isključimo unos preko usta, moramo razmatrati respiratorni trakt, znači plinovi”, kazao je dodavši ipak kako mu je trenutno teško dati konačno mišljenje, piše Hina, prenosi N1.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close