Životni stil

Evo kako još možete koristiti brašno

Domaćice znaju da odlično upija masnoću te da se može koristiti za još nekoliko stvari u kući

Ovu namirnicu je korisno uvijek imati pri ruci, ako ne zbog kuhanja, onda sigurno radi lakšeg procesa čišćenja. Iako zvuči ironično, brašnom često možete očistiti nered u kuhinji. Ako neka od površina postane ljepljiva ili masna, brašno će je očistiti na najbrži i najlakši način. Ova metoda djeluje onda dok je masnoća još svježa, ali ne i kad se osuši.

Za kosu

Osim toga, brašno možete koristiti pri suhom pranju kose, tj. za upijanje masnoće koja se sakuplja na tjemenu. Stavite brašno na tjeme i protrljajte četkom za šminkanje, ostavite neka stoji 30 minuta i zatim ga istresite ili iščešljajte iz kose.

Akne

Bubuljica se riješite pomoću brašna i meda, kombinirajte ih i ostavite na bubuljici te prekrijte flasterom. Napravite to prije spavanje, kako bi bilo dovoljno vremena za djelovanje preko noći. Bubuljicu ujutro isperite mlakom vodom.

Sredstvo protiv mrava

Mnoga kućanstva imaju problema s mravima te ljudi često koriste sol kako bi ih otjerali. Međutim, još jedan bijeli prah odlično vrši funkciju tjeranja mrava. Na mjestima na kojima se sakupljaju posipajte brašno i primijeti ćete kako se više neće vraćati.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close