IzdvojenoKulturaNajaveVijesti

Festival čipke u Lepoglavi: Varaždinski HNK i Udruga Eko-muzej Lepoglava pripremaju predstavu “Čipka iluzija”

Predstava/projekt bit će na programu u nedjelju 15. rujna u lepoglavskom TKIC-u.

Na ovogodišnjem 23. Međunarodnom festivalu čipke, koji će u Lepoglavi biti održan od 13. do 15. rujna, biti će i nekoliko posebnih atrakcija za publiku.

Jedna od njih je i predstava/projekt „Čipka iluzija“, kojoj je osnova dramski tekst Iluzije suvremenog ruskog dramatičara Ivana Viripajeva, pun bitnih ljudskih, emotivnih i iskustvenih, skrivenih niti od kojih se sastoji život.

Predstava se realizira u suradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i Udruga Ekomuzej Lepoglava, a u predstavi će sudjelovati i lepoglavčani, koji su aktivno uključeni u proces stvaranja predstave.

Predstava je na programu Festivala, u nedjelju 15.rujna 2019. u prostorijama Dom Kulture – TKIC. Ulaz je besplatan.

Predstava je dio projekta “Čipka iluzija” iz programa “Umjetnost i kultura 54+”, a financirana je iz Europskog socijalnog fonda.

Inače, 23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine. Tema Festivala je Bajkovita kraljevska čipka, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Kraljevina Španjolska.

Uz brojne domaće izlagače, već sada svoju su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja – Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske. Lista nije konačna budući da se očekuju potvrde dolaska izlagača iz još nekoliko zemalja.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Temu festivala posjetitelji će moći upoznati kroz bogate izložbe, interesantne radionice i predavanja.

U festivalskim danima Lepoglava će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih popratnih kulturno-zabavnih događanja s naglaskom na povezanost kulturne i prirodne baštine.

U sklopu festivala obilježavaju se Dani europske baštine 2019.

Tags

Povezani Članci

Close