Kultura

FOTO 2.glazbeno-poetska večer Bezimenoj i Hommage Jurici Vargi ispunili dvoranu Općine Maruševec

Svečanosti su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša

U ispunjenoj dvorani Općine Maruševec, a u organizaciji Udruge prijatelja dvorca Maruševca, Općine Maruševec, Ogranka Matice hrvatske Varaždin i Udruge Ritam misli, održana je svečanost u čast književniku Gustavu Krklecu i dvorskom slikaru Jurici Varga.

Večer su stihovima Gustava Krkleca, ali i svojim autorskim obogatili brojni pjesnici Ljubica Ribić, Milan Novak, Đurđica Garvanović Porobija, Nenad Slukić, Ružica Kišur Črlenec, Ružica Marulić Vasilić, Davorka Črnčec, Ivan Goran Žunar, Ljiljana Vuglač te Miroslav i Ankica Betlehem, glazbenici.

O životu i stvaralaštvu Jurice Varga govorili su Zlatko Baranašić i predsjednica Udruge prijatelja dvorca Maruševca, Blanka Glavica Ječmenica.

Obilježavamo  imena dvojice ljudi blisko vezanih uz Maruševec. Pjesnika i književnika Gustava Krkleca, u čiju čast već 20 godina organiziramo razna događanja i slikara Jurice Varga, Dvorskog slikara dvorca Maruševca, koji nas je napustio prije 10 godina, a koji je izuzetno puno napravio za Maruševec, njegovu promociju i kulturu. Obojica su Maruševec nosila u srcu, ostavili duboke tragove i Maruševec im se odužuje toplim sjećanjima i pažnjom koju su zaslužili. – rekla je tom prilikom predsjednica Udruge Blanka Glavica Ječmenica.

Svečanosti su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji je tom prilikom istaknuo kako je ova sredina uz ostalo, bogata kulturnom poviješću, tradicijom ali i kulturnim životom.

Upravo ovakvi događaji, glazbene, poetske, dramske večeri, predstavljanje knjiga, kao i drugi kulturni događaji poput Čiselske nedele i nedavno održane manifestacije Jesen u Maruševcu, pravi su dokaz tome. Dokaz su kako je cilj Općine Maruševec širenje kulture i književnosti. – kazao je zamjenik načelnika Klapša, čestitavši pritom Udruzi prijatelja dvorca Maruševca i njihovoj predsjednici na nepresušnoj energiji koju ulaže u društveni i kulturni razvoj Općine Maruševec.

 

Tags

Povezani Članci

Close