LokalnoVijesti

FOTO 3.Vinička glazbena večer ponovo oduševila sve posjetitelje

Dvorana Općine Vinica bila je popunjena do kraja

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Vinica, jučer je održana 3.Vinička glazbena večer u dvorani Općine Vinica.

I ove godine manifestacija je okupila glazbenike s viničkog područja, a uz gostujući zbor Stelarium iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka, omogućila je mnogobrojnim posjetiteljima prekrasan glazbeni doživljaj.

Dvorana je ponovo bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u predstavljanju izvođača i velikim pljeskom podržavali svakog od  glazbenika.

Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar, a nakon njih publici se predstavio zbor Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Vočanec. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuo se TS Bečari, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 3. godine Muzičke akademije u Ljubljani,  publika je kao i obično podržala velikim pljeskom.

Viničkoj publici dobro znani Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani, a posjetitelje je naročito oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, u čijim izvedbama Viničanci uživaju  25 godina, ovog puta dobili  su pojačanje uz debitantski nastup mladog Roka Rožmarića.

Službeni dio programa završio nastupom Viničkog puhačkog orkestra

Vinički puhački orkestar, čijim je nastupom završio službeni dio programa, a koji djeluje više od 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja svojim spletom božićnih napjeva te filmske glazbe nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac te zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku, ali i sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 3. Vinička glazbena večer.

Uz pozdrave gostima i uzvanicima, načelnik je  posebni  pozdrav i riječi  zahvale na dolasku uputio  saborskom zastupniku gospodinu Anđelku Stričaku koji je u pratnji  supruge vidno uživao u glazbenoj večeri.

Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se u  velikom broju okupili što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu. 3. Vinička glazbena večer završila je zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme ‘Narodil nam se kralj nebeski’, pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.

Tags

Povezani Članci

Close