IzdvojenoSport

FOTO Atletičari Slobode osvojili pet naslova prvaka Hrvatske

Jana Koščak postavila novi državni rekord

U Zagrebu je 23. i 24. veljače održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima, u organizaciji Atletskog kluba Zagreb.

Predstavnici Atletskog kluba Sloboda Varaždin na najljepši su mogući način zaključili dvoransku sezonu te s 5 naslova prvaka RH zauzeli prvo mjesto po uspješnosti klubova na ovom natjecanju.

Naslove prvaka osvojili su: Marko Zrnić, Janko Kišak, Jana Koščak, Klara Koščak te Marko Kušter. Valja istaknuti Janu Koščak koja je u utrci na 55 m s preponama postavila novi rekord RH za mlađe kadetkinje s rezultatom 8,91 sek. Isto tako, pokušala je preskočiti novi rekord RH u skoku u vis, no umor nakon završene 3 discipline te nedostatak koncentracije spriječili su je u postizanju istog.

U konkurenciji limača u troboju nastupali su Marko Zrnić, Jura Šarkanji i Hrvoje Cafuk. Marko Zrnić osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju, Jura Šarkanji osvojio je drugo mjesto, a Hrvoje Cafuk se plasirao na četvrto mjesto.

U konkurenciji mlađih kadeta u četveroboju, nastupao je Janko Kišak, koji je zauzeo prvo mjesto i zlatnu medalju.

Kod starijih kadeta u šestoboju nastupao je Marko Kušter koji je također zauzeo 1. mjesto i zlatnu medalju i time pokazao veliku svestranost i talent u svim disciplinama. U konkurenciji mlađih juniora u sedmoboju nastupao je Karlo Bogdan, koji je zauzeo četvrto mjesto .

U konkurenciji mlađih kadetkinja u četveroboju nastupala je Jana Koščak, koja je zauzela 1. mjesto, a pri tome je ostvarila i državni rekord na 55 metara prepone – 8,91 sekundi.

U konkurenciji kadetkinja nastupale su Klara Koščak i Viktorija VujovićKlara Koščak u petoboju zauzela je prvo mjesto i zlatnu medalju dok je Viktorija Vujović zauzela je sedmo mjesto.

Natjecalo se 13 hrvatskih klubova, a Sloboda je po broju osvojenih medalja bila najuspješnija, ispred klubova iz Zagreba, Osijeka, Splite i Rijeke.

Atletičarke i atletičare za ovo natjecanje pripremali su treneri Nenad Pavliček i Patrik Koščak. Iza atletičara AK „Sloboda“ jedna je vrlo naporna, ali i isto tako najuspješnija dvoranska sezona u povijesti kluba. Atletičari su se vraćali sa svih dvoranskih državnih i međunarodnih natjecanja s odličjima. Uz gore spomenute trenere, atletičare, koji su postizali najviše rezultate na međunarodnim natjecanjima, pripremali su i Ivan Domislović, Damir Pasccuttini te Marinko Šipoš.

Nakon kratkog odmora, slijedi početak priprema za ljeto i natjecanja na otvorenom.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close