Vijesti

FOTO ECOMMERCE DAY 2018. Što je Ecommerce Day i zašto je koristan web trgovcima i kupcima?

Online trgovina je budućnost maloprodaje

U srijedu, 14. studenog u slovenskom Four Points by Sheraton održan je Ecommerce day 2018. Riječ je o najvećoj regionalnoj ecommerce konferenciji i najvećem networking događaju u regiji u organizaciji Shopper’s Mind.si.

Shopper’s Mind je prva organizacija koja radi na podizanju povjerenja hrvatskih kupaca

Jednom godišnje i to unatrag pet godina, ovaj događaj održava se u Hrvatskoj  u organizaciji Shopper’s Mind.hr. Naime, Shoppers Mind je brend koji je namijenjen razvoju web trgovine u regiji, pomaže web trgovcima uspješno konkurirati u novom digitalnom poslovnom okruženju, ali i teži proučavanju kupovnih navika.

Osim toga, ovaj brand poslovne inteligencije omogućuje uvid u trendove, dinamiku online tržišta te pozadinu ponašanja suvremenih potrošača.

Četiri platforme iz regije u vlasništvu su slovenskog Ceneje d.o.o.

Platforma jeftinije.hr najveći je hrvatski portal za usporedbu proizvoda i ponuda. Više od 10 godina ovaj portal vodeća je platforma na kojoj se nalazi trenutno 1.170.558 proizvoda, 248 trgovina i preko 6334 brendova poput: Dunlop, LG, Nike, Adidas, Končar, Canon i dr., a svakog dana bilježi i porast svega navedenog.

Također, u susjednoj Srbiji djeluju platforme idealno.rs, u BiH idealno.ba, a na “domaćem terenu” u Sloveniji kao ceneje.si.

Ecommerce Day: Najaktualniji ecommerce izazovi, rješenja i konkretni primjeri iz prakse na jednom mjestu

Na ovim konferencijama mogu se čuti vrhunski stručnjaci koji predstavljaju najnovije trendove s područja online kupovine, unaprijediti poslovanje, umrežiti se te pripremiti za nadolazeće nove izazove. Kao “šećer na kraju”, na svakoj konferenciji Ecommerce Day proglašavaju se pobjednici, odnosno tko su najbolji web trgovci i dijele nagrade na području web trgovine, u različitim kategorijama. O izboru pobjednika odlučuju potrošači i stručna komisija. Jučer su tako podijeljene nagrade u 18 kategorija (auto-moto, vrt i domaćinstvo, moda,  i sl.).

Više od 320 posjetitelja prisustvovalo je ovoj konferenciji, 22 vrhunska stručnjaka što domaćih što međunarodnih, održalo je svoje 20-minutno izlaganje.

Na konferenciji su stručnjaci obradili teme o izazovima, rješenjima, zakonodavstvu, ali i primjerima u praksi web trgovine.

Što to sve znači za kupce/potrošače koji kupuju online?

Sigurno da još uvijek postoji neki strah prilikom kupnje na Internetu. Strah od toga hoće li vam netko uzeti sav novac, a ako i kupite nešto u kakvom će stanju stići do vas.

Zato postoji oznake Certified Shop i EMOTA, odnosno oznake sigurnosti i povjerenja koje se dodjeljuju web trgovcima. Tu oznaku nije lako dobiti jer svaki takav trgovac mora zadovoljiti određena pravila i procedure, a da bi ih “zaradio” mora prvenstveno zadovoljiti svoje potencijalne, redovne i buduće kupce.

To znači da treba imati pozitivno mišljenje kupaca, zadovoljiti određene tehničke standarde, a na kraju ga ocjenjuje skriveni odnosno tajni kupac.

Osim što te oznake povjerenja i sigurnosti puno znače kada kupujete putem Interneta, one i za trgovca imaju veliki značaj zato što na temelju tih podataka trgovac može analizirati ponašanje kupaca, vidjeti gdje su eventualni izazovi, poboljšati i unaprijediti poslovanje. Ali, ono što je najbitnije, takav će trgovac raditi još više i bolje kako bi kupcima unaprijedili zadovoljstvo online kupnje.

Zašto je to sve bitno?

Transparentnije cijene na tržištu, lakša, brža, sigurnija kupnja, trgovci lakše prate kako se potrošači ponašaju i tako poboljšavaju svoje usluge dok kupac jednostavno dobije željen proizvod ili proizvode uz najbolju moguću uslugu. 

Činjenica je da su online trgovine budućnost maloprodaje. Ovakvi događaji poput ovih konferencija na neki način “ulijevaju” osjećaj sigurnosti i povjerenja u budućnost cijele ove priče.

Već sada postoje trgovine u koje uđete, na velikom ekranu odaberete proizvode, a na vama je hoćete li ih uzeti odmah na licu mjesta ili će vam ih dostaviti kod kuće. Takvi scenariji tu su na našem pragu. Stoga je vrlo važno znati da postoje ljudi koji će omogućiti što jednostavniji i lakši pristup kupovini.

Više o uspjehu platforme jeftinije.hr u razgovoru s Darkom Dujičem, CEO-om Ceneje, ali i o bitnim promjenama za trgovine i kupce možete pročitati u članku Ana Marije Kostanić za portal netokracija.com.

Na sljedećem linku možete vidjeti čitavu bogatu fotogaleriju Ecommerce Day održanog u Ljubljani: Ovdje, a u nastavku donosimo dijelić atmosfere.

Tags

Povezani Članci

Close