IzdvojenoLokalno

FOTO Evo kako je bilo na 9.tradicijskom sajmu “Veseli Kneginec”

Veselo i živo na sajmu

Ovog vikenda, tradicija je bila u središtu pažnje na 9. tradicijskom sajmu, „Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima“.

Kako tradicija ne bi ostala samo nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači sajma, još su je jednom došli pokazati, uobličenu u jedinstvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima. Posjetitelji Sajma i njihovi gosti imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama i okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije.

Tradiciji su se zajedno s posjetiteljima veselili i mnogobrojni izvođači – mališani dječjeg vrtića „Bubamara“ te članovi folklorne i tamburaške sekcije KUD-a „Knegingrad“.

U sportsko-zabavnom dijelu programa svoje su aktivnosti pokazale članice domaćeg sportsko-rekreativnog društva, „Žene u formi“.

Posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u ceremoniji krštenja mošta, koju su već tradicionalno, pripremili članovi Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“. Program je svojim prepoznatljivim štiklecima u ophodu štandovima izlagača dodatno začinio i međimurski glazbeni umjetnik Mirko Švenda Žiga.

Za kraj večeri Žiga je uz pratnju cimbalskog banda priredio i koncert za pamćenje, originalnog naziva: „ Kajkavski cabaret uz vinske pjesme i napitnice“.

Posjetitelji Sajma mogli su kušati tradicijske slastice i autohtona, domaća jela, dok je organizator svima podijelio besplatan gulaš od divljači kao i jela od ribe.

Tags

Povezani Članci

Close