IzdvojenoLokalnoVijesti

FOTO Građani Maruševca na ulicama: Mirnim prosvjedom traže rješenja, sastanak u Općini

Ove će vam fotografije pojasniti njihovu situaciju!

Danas se održava mirni prosvjed mještana Maruševca s početkom u 14:00 sati na lokaciji kod rotora na Gredi ispred poljoprivredne trgovine.

Mještani su na ovaj način odlučili iskazati nezadovoljstvo stanjem prometnice na relaciji Greda – Donje Ladanje nastalog zbog građevinskih radova. Na tom cestovnom potezu ne nalazi se asfalt koji je davno trebao biti stavljen veća samo duboke rupe, kamenje, neravni prijelazi čime se uništavaju vozila. Prosvjedu se priključio i načelnik koji ih u potpunosti podržava kao i maruševečki župnik včl. Krunoslav Milovec, nakon prosvjeda slijedi sastanak u Općini na koji dolazi i direktor Varkoma Željko Bunić.


Prometnicom se kreću i pješaci i biciklisti, što je izuzetno opasno, jer se vozi naizmjenično lijevim, pa desnim trakom, poručuju mještani.

Na FB je dana 12.11.2019. osnovana zatvorena grupa pod nazivom Aglomeracija Maruševec, koju je od sinoć u 19 sati do danas u 13 sati popunilo 600 članova, što dovoljno govori o količini nezadovoljstva, a anketu nazočnosti skupu dosada je potvrdilo 120 članova. Javno okupljanje će se odvijati na način da će mještani uz cestu napraviti špalir (lanac) kako bi ukazali na opasnost ceste i neadekvatnu prometnicu zbog velikih rupa i neravnina koje ugrožavaju živote vozača, biciklista i pješaka koji se kreću prometnicom. Cesta je uništena u postupku kopanja i postavljanja cijevi radi aglomeracije i proteže se u ukupnoj dužini od Grede do Donjeg Ladanja. Od nadležnih u Općini Maruševec ne možemo dobiti nikakve informacije da li će se išta poduzeti po pitanju sigurnosti mještana i svih korisnika ovakve prometnice. Nakon ove akcije, ukoliko nećemo dobiti nikakve informacije niti će se poduzeti sve za sigurnost ljudi na cestama, spremni smo blokirati i cestu –  priopćili su organizatori prosvjeda.

 

Tags

Povezani Članci

Close