Foto vijestIzdvojenoLokalnoVijesti

FOTO Novo vatrogasno vozilo dočekali vodenim mlazovima uz zvukove sirena

Dobrodošlicu su mu poželjeli okupljeni kamenički vatrogasci i mještani Kamenice s kojima je radost dolaska nove perjanice u voznom parku DVD-a Kamenice podijelio i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić

Grad Lepoglava nastavlja s ulaganjima u razvoj vatrogastva na gradskom području. Ovih je dana nabavljeno još jedno novo vatrogasno vozilo. Riječ je o kombi vozilu za prijevoz vatrogasaca marke Ford Transit vrijednom gotovo 300.000 kuna nabavljenom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica.

Novo je vozilo u Kamenicu stiglo 23. srpnja praćeno zvucima vatrogasnih sirena te dočekano vodenim mlazovima. Dobrodošlicu su mu poželjeli okupljeni kamenički vatrogasci i mještani Kamenice s kojima je radost dolaska nove perjanice u voznom parku DVD-a Kamenice podijelio i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Nakon što smo, također ove godine, nabavili dva milijuna kuna vrijedno vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Lepoglave, nastavili smo ulagati u opremanje naših vatrogasnih društva. Tako smo za DVD Kamenicu, budući da su kamenički vatrogasci iskazali potrebu za jednim takvim vozilom, nabavili vatrogasni kombi koji je na zadovoljstvo svih nas stigao u Kamenicu.

No nećemo stati na tome kad je opremanje gradskih vatrogasnih društava u pitanju. Naime, ove će godine biti
nabavljeno još jedno vatrogasno vozilo i to za potrebe DVD-a Višnjica. Uz ulaganje u nabavku opreme, prvenstveno vatrogasnih vozila, ove godine planiramo uložiti i nešto više od 1.5 milijuna kuna za uređenje vatrogasnih domova preciznije za realizaciju 1. faze izgradnje vatrogasnodruštvenog doma u Kamenici te energetsku obnovu vatrogasnog doma u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Njemu je na gradskoj potpori pri nabavci novog vozila zahvalio predsjednik DVD-a Kamenice Zorislav Rodek naglasivši tom prigodom da će vozilo prvenstveno služiti vatrogascima, ali da će, kao i dosad, kamenički vatrogasci koristeći ovo vozilo pomagati svim mještanima Kamenice, kameničkim udrugama te osnovnoj školi prevozeći učenike na razna školska natjecanja i druge školske aktivnosti.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close