Foto vijestIzdvojenoLokalnoVijesti

FOTO Preko 100 planinara na pohodu „Tragom vitezova Ivanovaca“

Medijski pokrovitelj jubilarnog 10. pohoda bio je radio Sjeverni FM

Povodom dana grada Ivanca u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec održan je 10. pohod „Tragom vitezova Ivanovaca“ i to u dvije varijante u kojima je sudjelovalo preko 100 planinara, izletnika i rekreativaca.

Na dužoj varijanti na dionici od 15,5 km od Seljanca, preko Pokojca, izvora Šumi do izletišta Jarki u vremenskom trajanju 5 i pol sati s odmorima i pauzom od jednog sata kod Lujčekove hiže na Pokojcu, stazu je propješačilo 45 planinara i rekreativaca, dok je na kraćoj dionici od Ivanečke Željeznice, izvora Šumi do izletišta Jarki kraću dionicu prošlo 30-ak rekreativaca.

U isto vrijeme je 25-djece i njihovih roditelja propješačilo stazu od Ivanca do izvora Šumi, te su stigli u izletište Jarki gdje je za sve sudionike pohoda organiziran tradicionalni planinarski grah.

Vrijeme za pješačenje bilo je idealno, bez prevelike vrućine jer staza pohoda najvećim dijelom ide kroz šumu gdje je bio hlad, a okrijepa je bila na Pokojcu, izvoru Šumi i na izletištu Jarki. Spomenimo da je najviše sudionika pohoda imao PK Ivanec, zatim su tu bili članovi PD Bundek Mursko Središće, DSR Salinovec, USR Kaniža, te pojedini članovi iz Bjelovara, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, zatim rekreativci iz Klenovnika, Tužna, Seljanca, Donje Voće i okolnih mjesta Ivanca.

Medijski pokrovitelj jubilarnog 10. pohoda bio je radio Sjeverni FM koji je pratio sam pohod te imao snimateljsku ekipu kod planinarske kuće na Pokojcu, izvoru Šumi i u izletištu Jarki.

Povezani Članci

Close