Foto vijestIzdvojeno

FOTO RAJ ZA ČOKOLJUPCE Zavirite u čokoladnu tvornicu Olimje koja je san svakog čokoljupca

Najslađi izlet!

Slovensko selo Olimje je između ostalog poznato i po čokoladnoj tvornici u kojoj se po tradicionalnim receptima ručno izrađuju čokolade, a recepti se nasljeđuju već generacijama.

>> FOTO OLIMJE Zavirite u dvorac koji je nekada bio u vlasništvu pavlina iz Lepoglave
>> OLIMJE LJEKARNA Na ovom čudesnom mjestu možete kupiti kapljice za ljepotu

Duga obiteljska tradicija ručno rađene čokolade s posebnim recepturama

Trgovina čokoladom udaljena je samo nekoliko metara od samostana i vodi idiličnim puteljkom što odmah ukazuje na to da se približavamo jednom vrlo posebnom mjestu.

Nekad stara folklorna škola u Olimju pretvorena je tvornicu čokolade. Uz zanimljivu obiteljsku tradiciju, čokoladna trgovina je također cijenjena zbog pažljivo izrađene čokolade čije su proizvodne metode ostale jednake onima prije stotinu godina. Gotovo sve konfekcije dostupne u čokoladnoj trgovini izrađene su ručno, što čini svaki komad čokolade jedinstvenim oblikom i okusom.

Kako bi čokoladu učinila još jedinstvenom i prikladnom za dar i pamćenje, ova tvornica čokolade ukrašava čokolade  prema željama kupca i to za sve vrste čokoladnih deserata (tartufi, čokoladne ploče, čokoladni slatkiši, čokolade sa sušenim voćem i mnoge druge). Svaki kupac može odabrati svoj oblik, okus i pakiranje.

Slatkiši su izrađeni od samo najkvalitetnijih sastojaka koji se koriste u proizvodnji; nemasnih kakao biljnih masti i maslaca što ove čokolade čini boljim okusom, zdravije su za konzumaciju i njihova kvaliteta traje puno dulje. Čokolade su i veliki promotivni poklon za korporativne klijente koje se mogu poslužiti uz kavu.

Izlet u Olimje gotovo je obavezan za svaku obitelj, jer ovo područje nudi mnoge znamenitosti koje vrijedi vidjeti. U neposrednoj blizini nalaze se i Terme Olimia, Jelenov greben, prekrasan samostan, jedna od najstarijih europskih ljekarni, a na kraju se sve može doslovce zasladiti ovim kvalitetnim čokoladama koje će vam zauvijek ostati u sjećanju.

U nastavku donosimo čokoladnu fotogaleriju od koje će vam zasigurno doći želja za slatkim stoga čokoljupci pripremite zalihe koje imate kraj sebe i uživajte…

Tags

Povezani Članci

Close