Foto vijestIzdvojenoPolitika

FOTO Stričak čestitao Hrvatskoj ratnoj mornarici 27. obljetnicu, a evo što je rekao o povratku Puma u Varaždin

U Ploče je bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, u Pločama je u petak održano svečano otvaranje vojarne 116. brigade Hrvatske vojske i postrojavanje Satnije mornaričko-desantnog pješaštva, koja će biti smještena u vojarni.

Nakon Vukovara, Sinja i Ploča na redu je Varaždin

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Branka Bačića, načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova i zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodora Ivu Raffanellija, te brojne druge uzvanike, u Pločama je bio i saborski zastupnik i potpredsjednik saborskog Odbora za obranu Anđelko Stričak koji je na svom facebooku objavio:

“Čestitam Hrvatskoj ratnoj mornarici 27. obljetnicu te na povratku u Ploče u vojarnu nazvanoj po 116. Neretvanskoj brigadi.”

Nakon Vukovara, Sinja i Ploča na redu je Varaždin. Raduje me da će se do kraja godine Hrvatska vojska tj. bojna Pume vratiti doma u svoj Varaždin.

Njihov povratak bitan je iz sigurnosnog, gospodarskog i demografskog aspekta, ali i zbog moguće pomoći lokalnom stanovništvu kod kriznih situacija (npr. poplave, požari). 

Uskoro tj. 6. prosinca navršiti će se dvije godine otkada sam s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom obrane Damirom Krstičevićem prvi puta razgovarao o povratku vojske u Varaždin. Samoj realizaciji uvelike je doprinio i državni tajnik Zdravko Jakop, inače ratni pripadnik 7. GBR Puma.“

Ministar Krstičević u Pločama je također najavio skori povratak vojske u Varaždin

Hrvatska vojska se vraća u gradove, ponovno je u Sinju, Vukovaru i Pločama, a očekuje nas i povratak u Varaždin i Pulu. Taj novi operativni raspored omogućuje nam pravodobnu reakciju na potencijalne sigurnosne izazove, prijetnje i rizike, kao i djelovanje u uvjetima pomoći stanovništvu i civilnim institucijama – rekao je ministar Krstičević.

Na samoj svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom je obraćanju zahvalila pripadnicima HRM-a na doprinosu u Domovinskom ratu te istaknula važnost povratka Hrvatske vojske u Ploče, značajnu luku čija će važnost u budućnosti biti sve veća. Kazala je i kako je zajedništvo u Domovinskom ratu bilo temelj uspjeha u stvaranju Hrvatske države te kako nam je to jedinstvo potrebno i danas.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close