LokalnoVijesti

FOTO U 2018. godini dragovoljci i veterani Podružnice Varaždinske županije proveli više od 200 aktivnosti

Plan za 2019. još opsežniji i ‘težak’ 620.000,00 kuna

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije održala je u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama svoj redovni Izvještajni sabor kojemu su nazočila 84 delegata, te dvadesetak predstavnika braniteljskih udruga, gostiju i uzvanika.

Nakon himne i odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, okupljene je pozdravio predsjednik Podružnice Branko Družinić.

Gosti Sabora bili su Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, potom general Željko Dvekar, pa predsjednik županijske Skupštine, izaslanik saborskog zastupnika Anđelka Stričaka i direktor Parkova, Alen Runac, zatim izaslanik gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-91, dr. Ivan Herman, Robert Maltar ispred PU varaždinske, te predstavnici županijskih braniteljskih udruga.

Družinić je potom predložio peteročlano radno predsjedništvo, koje je dobilo jednoglasno potporu delegata.

Radom Sabora je predsjedao Ljudvek Cikač, a u predsjedništvu su bili još i Tihomir Buden, Krasnodar Kišur, Miro Sabolić i Slavko Čečura, koji je u ime domaćina, Ogranka Varaždinske Toplice, pozdravio nazočne i zaželio im ugodan boravak.

Po usvajanju dnevnog reda i Poslovnika o radu, za zapisničara je izabran Dražen Vincek, a predsjednika Verifikacijske komisije Anđelko Horvat, koji je podnio izvješće kako Saboru nazoče 84 delegata, te će time sve donesene odluke biti valjane.

Nakon toga je jednoglasno prihvaćena izmjena i dopuna Temeljnih pravila Podružnice, po kojima će svi Ogranci i Klubovi s ukupno 70 delegata, ubduće biti zastupljeni na budućim Saborima.

Prijedlog je usvojen s jednim suzdržanim glasom, a opširno Izvješće o radu Podružnice, koje je podnio njen predsjednik Branko Družinić, u kojemu je, uz ostalo, istaknuto kako je u 2018. provedeno više od 200 aktivnosti, potom Izvješća o radu Suda časti, predsjednika Vladimira Milavca i Nadzornog odbora, kojega je iznio predsjednik Zdravko Maltarski, te Inventurne komisije, kojega je predočila Višnja Marija Kunić, prihvaćena su jednoglasno.

Plan aktivnosti Podružnice, koji uključuje najvažnije programe kroz godinu, dodatno je predstavio Tihomir Buden, predsjednik Ogranka Maruševec.

Opširni plan i program rada za 2019.godinu

Opširan Plan i program rada za 2019. koji obuhvaća aktivnosti na tragu ovogodišnjih, iznio je Branko Družinić, a s programima, koji uključuju 620.000,00 kuna financijskih sredstva koje se planiraju ‘namaknuti’ putem natječaja Ministarstva hrvatskih branitelja, jedinica lokalne uprave i drugih institucija, donatora, sponzora i članarina, složili su se svi delegati.

Potom su za pomoć u radu i promicanje ciljeva udruge, Zahvalnice uručene gradonačelnici Varaždinskih Toplica Dragici Ratković, te brigadnom generalu Željku Dvekaru.

Pri završetku rada, Saboru se pozdravnim riječima obratili Ivan Herman, zatim u ime braniteljskih udruga Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, a u ime PU varaždinske, Robert Maltar.

Uz zahvalu na godišnjoj nagradi, brigadni general Željko Dvekar, vidno zadivljen ostvarenim programom, rekao je, uz ostalo: „…vi uistinu radite veliki i ozbiljan posao, preko 200 provedenih aktivnosti kroz godinu, to je mnogo i za svaku je pohvalu, to je ozbiljno i to je pravi posao. Svaka vam čast…“

Skupu se obratio i Alen Runac, rekavši uz ostalo, da se danas velikim Hrvatima prave oni kojih početkom 90-ih nigdje nije bilo, te najavio da će ubuduće udruzi pomagati više nego je to bio slučaj do sada.

Gradonačelnica Ratković zahvalila se na primljenoj nagradi, izrazila želju da do slijedećeg druženja članova udruge u Varaždinskim Toplicama neće proći 18 godina, posebice iz razloga jer se na tom mjestu kroz godine liječilo puno hrvatskih branitelja, te da ih ovo mjesto iz tog razloga povezuje.

Pozvala je nazočne na skore manifestacije u Varaždinske Toplice, te najavila nastavak pomaganja braniteljskih udruga.

Po završetku radnog dijela, 100-tinjak nazočnih nastavilo je druženje u neformalnom tonu.

 

Povezani Članci

Close