Foto vijestLokalnoVijesti

FOTO U Cestici se, prvi put nakon ‘korone’, susreli konjanici iz tri županije i slovenske općine Zavrč

Sljedeći susret konjara održat će se, u zavisnosti od sigurnosnih mjera vezanih uz koronavirus, kod jednog od sudionika susreta, najvjerojatnije na području Krapinsko zagorske županije

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, uslijed povoljne epidemiološke situacije, 11. svibnja 2020. godine ukinuta je zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a koja je, zbog sprječavanja rizika od prijenosa i širenja bolesti COVID-19, bila na snazi od 23. ožujka. Odlukom stožera dozvoljeno je okupljanje, uz poštivanje mjera socijalne distance, okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu.

Ublažavanje mjera i mogućnost druženja i okupljanja ponukala je obitelj Punčec iz Cestice na druženje konjanika i ljubitelja prirode koje je održano u nedjelju 17. svibnja 2020. godine.

Druženje i dogovor

Druženje je započelo jutarnjim okupljanjem sudionika susreta, a koji je od 9 do 10 sati bio kod obitelji Punčec u Dravskoj ulici. Konjanici su se potom uputili do akumulacije HE Varaždin, poznatijeg kao ormoško jezero. Od tu se u 11 sati nasipom krenulo prema mostu u Otok Virju odakle se stiglo do predjela Benđika, na desnoj obali rijeke Drave.

Uslijedio je odmor za konje i konjanike, a nakon okrjepe projahivanje je nastavljeno do ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Poslije kraćeg odmora sudionici susreta krenuli su na početnu poziciju u Cesticu, a prvi susret nakon popuštanja mjera izazvane pandemijom širenja koronavirusa, COVID-19, završio je uz druženje i dogovor o predstojećim aktivnostima i susretima u večernjim satima.

Prema riječima Adrijane Punčec, na druženju i projahivanju desnom obalom rijeke Drave, područjem Ribolovne zone Cestica, bilo je prisutno 12 konjanika.

Konjari iz tri županije

Susretu su tako bili nazočni konjari iz tri županije, grada Zagreba i susjedne Republike Slovenije. Uz Varaždinsku županiju (općina Cestica i Maruševec), na susretu su sudjelovali i konjanici iz Krapinsko zagorske županije, (Bočaki, Mače, Začretje) i Zagrebačke županije (Sveti Ivan Zelima), a susretu se odazvao i prijatelj Janko Belšak iz susjedne općine Zavrč čime je ovaj susret dobio i međunarodnu dimenziju.

– Sljedeći susret konjara održat će se, u zavisnosti od sigurnosnih mjera vezanih uz koronavirus, kod jednog od sudionika susreta, najvjerojatnije na području Krapinsko zagorske županije – rekla je Adrijana.

Sudionici susreta konjanika s područja Republike Hrvatske: Bočaki – Diana i Vlado Ričko, Mače – Viktor Petanjek, Sveti Križ Začretje – Maja Piljek i Ivan Kontrec, Sveti Ivan Zelina – Marta Bujanović, Sesvete – Ariana Herbst i Maruševec – Vanja Kaniški, a s područja općine Cestica bili su Ana Dreven, Adrijana Punče i Kruno Darabuš.

Tags

Povezani Članci

Close