Foto vijestŠkolstvoVijesti

FOTO Učenici 2. c razreda IV. Osnovne škole Varaždin uključili se u obilježavanje svjetskog tjedna svemira

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada. Učenici 2. c razreda IV. osnovne škole Varaždin iskoristili su priliku i aktivno se uključili u obilježavanje istog.

Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira odvija se pod okriljem World Space Week Asocijacije. World Space Week Asocijacija (WSWA) najveća je svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Jedna od najzanimljivijih tema “Postoje li vanzemaljci?”

Učenici 2. c razreda sa svojom učiteljicom Jelenom Šalamun obilježili su u školi svoj „Svemirski dan“. Tom prigodom učenicima je u sklopu nastave održana projekcija filma o postanku našeg planeta Zemlje tijekom koje su se upoznali s prirodnim silama i osnovnim zakonitostima koje postoje u svemiru.

Svaki od učenika odabrao je po jednu temu koju je zajedno sa svojim roditeljima istražio te prezentirao učenicima u razredu. Učenici su imali prilike čuti zanimljivosti o Sunčevom sustavu, pojedinim planetima, crnim rupama, a jedne od najzanimljivijih tema bile su „Postoje li vanzemaljci?“ te „Ima li svemir kraj?“. Nakon upoznavanja svemirskog prostranstva, upoznali su teleskop te saznali čemu on služi. Na kraju dana slikali su u paru planete Sunčevog sustava te njima ukrasili razredni pano.

Na priloženim fotografijama pogledajte kako su se učenici zabavljali i istraživali te da je atmosfera u učionici bila radna ali i vesela.

Tags

Povezani Članci

Close