Foto vijestIzdvojeno

FOTO Varaždinski korzo prepun događanja: Husari, druženje poduzetnica, zdravstvene akcije…

A evo što nas sve očekuje sutra!

Jutros je na varaždinskom korzu bilo itekako živo. U subotnjem programu povodom Dana Varaždinske županije uživali su brojni građani, od najmanjih pa do najstarijih.

Nakon što je Husarska garda obavila svoj prijavak županu Čačiću, u atriju Palače započelo je „Druženje s poduzetnicama” u organizaciji Ivane Ipše iz VOP portala i VOP digitalne marketinške agencije te u sklopu toga i business caffe. Nakon toga uslijedilo je izlaganje kreativnih i unikatnih radova, a kasnije slijedi za sve ljubitelje mode modna revija.

Osim toga, povodom obilježavanja Dana borbe protiv sepse, medicinske sestre iz Opće bolnice Varaždin i HDMSARIST-a, bili su organizatori javno zdravstvene akcije “Zaustavimo sepsu” gdje su dijeljenjem brošura i promotivnih materijala podizali svijest  o važnosti tog problema kod nas, ali i u svijetu.

Atraktivan program i u nedjelju

U nedjelju, 9. rujna, čekaju nas novi programi. Viteški red sv. Nikole priprema atraktivan program koji će se u atriju Županijske palače održavati od 9 do 12 sati.

– Izvest ćemo igrokaz za djecu „Traži se vitez hrabar”, a ujedno i prikaz srednjovjekovne ratne taktike štitozida (eng.shieldwall), prikaz Božjeg suda koji se često koristio u sudskim sporovima. Na kraju programa će jedan od štitonoša na prigodnoj ceremoniji biti proglašen vitezom. Uz sve to, održavat će se i streličarska radionica na kojoj će se djeca moći okušati u gađanju lukom i strijelom. – najavio je Luka Borščak, predsjednik udruge Viteški red sv. Nikole.

Istoga dana, u nedjelju, 9. rujna, u 17 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu počinje 15. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije. Iz Novog Marofa poletjet će i balon koji je oslikan upravo Rabuzinovim motivima.

Kako je to danas izgledalo pogledajte u fotogaleriji Josipa Hrženjaka…

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close