LokalnoVijesti

FOTOGRAFIRALI SE I S PREMIJEROM Slovenska Općina Lenart posjetila partnerske općine Donju Voću i Vinicu

Goste iz Slovenije u Saboru je dočekao i zastupnik Anđelko Stričak

Župan Janez Kramberger i djelatnici općinske uprave Općine Lenart  u utorak  su zaključili projekt „DETOX“  radnim posjetom partnerskim općinama Donja Voća i Vinica. 

U Općini Donja Voća gdje ih je  dočekao načelnik Kruno Jurgec razgledali su tradicijsku voćansku kuću  uređenu u  sklopu zajedničkog prekograničnog projekta „DETOX“, a  u nastavku su posjetili Općinu Vinica i viničku tradicijsku kuću, također uređenu  kroz spomenuti projekt.

Tamo ih je  dočekao i pozdravio načelnik Općine Marijan Kostanjevac. Župan mag. Janez Kramberegr  i načelnici Općina Donja Voća i Vinica izrazili su zadovoljstvo rezultatima prekograničnog projekta postignutim na  području infrastrukture i drugih aktivnosti koje su bile realizirane u toku dvije godine koliko je trajao projekt „DETOX“.

Nakon kraćeg zadržavanja u Općini Vinica, zajedno s viničkim načelnikom koji im je  bio domaćin za boravka u Hrvatskoj, gosti su krenuli put Zagreba u dogovoreni posjet Hrvatskom saboru. Goste je Saboru dočekao i primio zastupnik Davor Ivo Stier, raniji ministar vanjskih poslova,  a tijekom susreta bilo je govora o prekograničnoj suradnji, aktualnim  prekograničnim projektima i sredstvima koja Europska unija u novom proračunu osigurava upravo za te namjene odnosno za jačanje prekogranične suradnje.

Za vrijeme susreta pridružio im se i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a za uspomenu su napravljene i zajedničke fotografije. U pratnji saborskih zastupnika, gosti iz Slovenije nakratko su se našli i na galeriji sabornice u kojoj je  u tijeku bila sjednica.

Po završetku susreta sa saborskim zastupnicima i izlaska iz zgrade Sabora,  gosti iz Slovenije su imali prilike susresti se s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem koji je pred zgradom Vlade čekao albanskog kolegu.

-U kraćem razgovoru objasnio sam premijeru kako su to naši slovenski prijatelji s kojima smo ostvarili kvalitetnu prekograničnu suradnju,  premijer se pozdravio sa svakim od njih, a bilo je još malo vremena da se za uspomenu napravi  i zajednička fotografija. – rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Po odlasku s Markovog trga, gosti iz Slovenije kroz Kamenita vrata spustili su se na tržnicu Dolac pa do Trga Bana Jelačića u razgledavanje zagrebačkog adventa.

Tags

Povezani Članci

Close