LokalnoVijesti

GDCK Ivanec obilježava Svjetski dan prve pomoći- 14. rujna! Posjetite ih i vi i naučite nešto zbog onih kojima ste potrebni!

GDCK Ivanec će u suradnji sa Srednjom školom Maruševec provesti radionice prve pomoći za ukupno 60-tak srednjoškolaca

Svjetski dan prve pomoći ove godine obilježava se 14.rujna. Obilježavanje tog dana je prilika za podizanje znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći za širu javnost.

Ovogodišnja je tema Svjetskog dana prve pomoći: Ukazivanje na marginalizirane osobe kroz prvu pomoć. U svakom društvu postoje skupine koje su marginalizirane, a to su često osobe sa invaliditetom, starije osobe, zatvorenici, osobe koje boluju od rijetkih bolesti, pripadnici manjina, migranti, izbjeglice, te nebrojeno mnogo osoba kojima su uskraćena osnovna ljudska prava.

Znanja i vještine prve pomoći trebaju biti dostupne svima kao značajan humanitarni čin kojim se spašavaju ljudski životi te se pomaže u oporavku osoba koje su bolesne ili ozlijeđene.

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, GDCK Ivanec će u suradnji sa Srednjom školom Maruševec provesti radionice prve pomoći za ukupno 60-tak srednjoškolaca. Na radionicama će učenici biti upoznati sa osnovnim postupcima pružanja prve pomoći. Radionice će izvesti ekipa prve pomoći SŠ Maruševec koja je sudjelovala u natjecanju prve pomoći ove godine, kao i članice mladeži Crvenog križa Ivanec koje su educirane za provođenje edukacija iz prve pomoći na Ljetnim školama mladih Crvenog križa na koje GDCK Ivanec unazad nekoliko godine upućuje se svoje najistaknutije članove mladih Crvenog križa. Voditeljica i moderatorica radionica je vanjska suradnica GDCK Ivanec Sanja Premec.

Tags

Povezani Članci

Close