LokalnoVijesti

GDCK Ivanec – sudjelovao u preventivnoj akciji „Program prometne kulture za najmlađe“ – koji se održava u organizaciji Jumicar Hrvatske “Prva pomoć-Upomoć!”

Održao se dana 12.06.2019. u OŠ Ivana Rangera u Kamenici

Gradsko Društvo Crvenog križa Ivanec, uz druge službe i organizacije, bio je jedan od sudionika sa svojima djelatnicima i vanjskim suradnicima u programu u organizaciji Jumicar Hrvatske- ”Program prometne kulture za najmlađe” koji se dana 12.06.2019. održao u OŠ Ivana Rangera u Kamenici za učenike 2. i 3. razreda OŠ Ivana Rangera Kamenica i PŠ Žarovnica, te 2. razreda OŠ Izidora Poljaka Donja Višnjica i PŠ Cvetlin.

Uloga GDCK Ivanec bila je upoznavanje učenika s osnovama prve pomoći kroz radionicu Prva pomoć – Upomoć! učenici su se upoznali s načinima pružanja prve pomoći, važnosti razmišljanja o samopomoći, ali i pomoći drugima. Vanjski suradnik Vjeran Marić, upoznao je djecu, kroz grupni rad, igranje uloga i glumu s prvom pomoći, ciljevima pružanja prve pomoći i osnovnim pravilima, kako pozvati hitnu medicinsku službu, upoznali djecu s materijalom kojim pružamo prvu pomoć, te prikazali postupke pružanja prve pomoći kod dugotrajnog gubitka svijesti, krvarenja, prijeloma ruke i drugim sličnim situacijama. Radionicama je obuhvaćeno 61 učenik, drugašića i trečašića !!!

Provođenjem programa prve pomoći nije samo stjecanje specifičnih znanja i vještina o ponašanju na mjestu nesreće, mjerama za spašavanje do dolaska hitne pomoći itd. već i upoznavanje s organizacijom Crvenog križa, stjecanje znanja o povijesti i djelatnostima Crvenog križa i time i izgradnja i jačanje kapaciteta zajednice na lokalnoj i nacionalnoj razini kao i osobni razvoj pojedinca stjecanjem različitih životnih vještina.

Tags

Povezani Članci

Close