HrvatskaInfoIzdvojenoPutovanja

GDCK IVANEC Volonteri, vanjski suradnici i zaposlenici doživjeli Gorski kotar na drugačiji način zahvaljujući Jeleni Holenko Pirc

Izlet na lokalitetima Zeleni Vir - Vražji prolaz – Planinarski centar Petehovac - špilja Lokvarka

Volonteri, vanjski suradnici i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec proveli su nedavno jedan ljetni dan na izletu u Gorskom kotaru.

Izlet na lokalitetima Zeleni Vir – Vražji prolaz – Planinarski centar Petehovac – špilja Lokvarka organizirala je i vodila Jelena Holenko Pirc, lokalni vodič, specijalizirana za područje Gorskog kotara.

Izletnici su imali prigodu doživjeti Gorski kotar na način kako još nisu, što se naveli oni koji su već posjetili na ovom izletu obiđene destinacije.

Jelena je grupu najprije odvela do Zelenog vira, pa zatim kanjonom Vražji prolaz do špilje Muževa hišica, a odmor uz okrjepu uslijedio je u Planinskom centru Petehovac.

Na kraju se obišla i špilja Lokvarka, gdje su se izletnici malo ‘promrzli’ na nekih 8 stupnjeva, no godilo je, s obzirom na temperaturu ovih dana.

Bilo je to jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo, prelijepa uspomena. Svi smo se složili u ovom razmišljanju. Nema priče koju Jelena ne zna, legende koju nije ispričala, pravi je znalac i pravi profesionalac goranskog kraja, te smo mogli puno toga naučiti (a i svi smo je pozorno slušali, tako je rekla…), ali i zaljubiti se ovaj kraj prepun riječica, potoka, šuma, špilja, planina. Jednostavno, prekrasan dan u Gorskom kotaru“, istaknuli su izletnici.

GDCK Ivanec

GDCK Ivanec

GDCK Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close