NajaveVijesti

Glazbeni događaj i besplatni seminar za djecu i mlade koji se ne propušta: Ove nedjelje Pjevački studio Mozartine u Koprivnici

I glazbeni centar Papandopuline iz Zagreba

Ove nedjelje, 15. prosinca, u župi sv. Leopolda Mandića stanovnici Koprivnice imat će prilike čuti čak tri dječja zbora iz Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba.

U nedjelju će u Koprivnici točno u podne zapjevati Dječji zbor Schubertine, Dječji zbor Papandopuline i Dječji zbor Scarlattine, uz svoje dirigentice Martinu Divjak i Lorenu Deidda, te klavirsku pratnju Virne Kljaković.

Sva tri dječja zbora okupljaju djevojčice u dobi od 6 do 12 godina, a za koncert su pripremili zanimljiv repertoar u kojem će se naći ponešto za svakoga. Tako će uz tradicijske Božićne pjesme izvesti i nekoliko veselijih dječjih pjesama, ali i težih klasičnih skladbi i opernih arija.

Zborovi Pjevačkog studija Mozartine poznati su po izvođenju tehnički zahtjevnih skladbi kakve nismo navikli slušati u izvedbi tako mladih glasova, a svoju pjevačku tradiciju grade od 1999. godine, te ove godine slave svoju 20. obljetnicu od osnutka, a 15. listopada održali su i odličan obljetnički koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu gdje je nastupilo svih 11 zborskih sastava ovog studija uz niz poznatih gostiju.

Zato u nedjelju svi koji ste u blizini, svakako navratite u crkvu sv. Leopolda u Koprivnicu jer se ovakav glazbeni događaj ne propušta!

Osim toga,  gazbeni će centar Papandopuline iz Zagreba ove će nedjelje, 15. prosinca u Koprivnici održati besplatni glazbeni seminar za djecu i mlade u dobi od 7 do 25 godina s početkom u 12 i 30.

U prostoru pastoralnog centra župe sv. Leopolda Mandića stručni voditelji iz Glazbenog centra Papandopuline održat će seminar na kojem će djeca i mladi naučiti nešto o osnovama pjevačke tehnike, pjevačkog disanja, saznati nešto o higijeni glasa i važnosti pjevačke interpretacije, a sve kroz pjevanje različitih primjera iz glazbene literature. Voditelji iz Glazbenog centra Papandopuline ovakve projekte održali su tijekom zadnjih nekoliko godina po gotovo svim krajevima Hrvatske, pa su tako tijekom 2018. održani seminari u Kalniku, Ljubešćici, Vrgorcu, Gospiću i Splitu, a ove godine održan je ciklus seminara po nizu općina Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije, a održani su i seminari na obalnom području – u Splitu i Veloj Luci.

Sada će i djeca i mladi s područja Grada Koprivnice moći sudjelovati u ovom zanimljivom projektu, te izbrusiti svoje glazbeno i pjevačko znanje.

Seminar je besplatan za sudjelovanje i otvoren za sve zainteresirane u dobi od 7 do 25 godina. Ako su glazba i pjevanje vaš hobi ili životna strast, ne propustite ovo vrijedno edukativno iskustvo!

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close