VijestiZabava

Google uvodi novosti u svoju tražilicu: Eto kako će se to odraziti na korisnike!

Iz Googlea su najavili promjene u tražilici

Iz Googlea su najavili promjene u tražilici koje će se odraziti na sadržaj koji će se prikazati pri vrhu prilikom pretraživanja pojmova i događaja.

Dosad je na njihovoj tražilici favoriziran najnoviji sadržaj vezan uz određenu temu, no Google to sada želi promijeniti i na vrhu ili pri vrhu prikazati izvornu priču o određenoj temi, odnosno članak u kojem su otkrivene informacije “koje inače ne bi bile poznate”.

Kako prenosi Zimo, takve nove informacije uvijek prenose i bojni drugi mediji pa se s vremenom originalni članak zagubi među brojnim drugim rezultatima pretraživanja tako da ga veliki broj ljudi uopće ne pročita.

Google to želi ispraviti kako bi novinari i mediji koji su zaista otkrili neku priču i napisali originalni članak dobili veću pozornost čitatelja.

Također, prilikom prikazivanja rezultata pretraživanja tražilica će uvažiti i izvor, odnosno kredibilitet izvora na kojem je taj sadržaj objavljen, a koji će ovisiti o “povijesti kvalitetnog novinarskog izvještavanja”, kao i nagradama koje su medij, odnosno novinari osvojili.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close