LokalnoVijesti

Grad Ivanec dobio jedinstvenu “klupicu čitalicu”

U petak, 30. lipnja, u prostoru tkz. „Malog parka“ u Ivancu, građanima je na upotrebu predana „klupica čitalica.

Svojevrsnim otvorenjem „klupice čitalice“ uspješno je završila istoimena građanska akcija čiji je nositelj bila Udruga udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ Ivanec, a financirala ju je Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

KLUPICA 2

Ideja za ovu inovativnu klupicu potekla je iz Udruge udomitelja „Nada“. Nacrt za klupicu volonterski je napravio stručni tim Studia Nexar d.o.o., a ekipa koja je najzaslužnija za uspješnu realizaciju ove građanske akcije su korisnici i djelatnici Odgojnog doma Ivanec koji su uložili puno vremena i truda u samoj izradi klupice. Klupicu su napravili potpuno volonterski, a samo psotolje, te okolni prostor uredili su djelatnici komunalnog poduzeća Ivkom.

Prve knjige, prvenstveno slikovnice u kojima su neposredno nakon otvorenja već uživali najmlađi ivančani, donirali su djelatnici varaždinske Poslovnice RBA banke, a Udruga „Nada“ uputila je i zahvale na donacijama knjiga kojima je obogaćena „klupica čitalica“ i svim građanima.

Kako je klupica ujedno prilagođena za dojenje i prematanje beba, samom otvorenju u petak, pridružile su se i doula Antonela i savjetnica za dojenje, Sanja Hajdin koje su educirale buduću i sadašnje mame o trudnoći, porodu, važnosti dojenja, odgoju djece.

Klupica je inače i odlično poslužila ivanečkim mališanima, za odmor i uživanje u čitanju slikovnica nakon trčanja parkom i igranja na igralima postavljenim u blizini.

Povezani Članci

Close