LokalnoVijesti

Grad Lepoglava iznio zahvalu vatrogascima na svemu što čine za zajednicu: Svibanj je mjesec zaštite od požara

Grad Lepoglava

Mjesec je svibanj, mjesec zaštite od požara. Ujedno, vrijeme je to kada se vatrogascima upućuju posebne zahvale za sve što čine za dobrobit građana i zajednice.

– Ispred Grada Lepoglave i svoje osobno ime želio bih svim vatrogascima, a posebice vatrogascima iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada Lepoglave uputiti veliko hvala na svemu što čine za građane i naš grad. Iako je mjesec svibanj, i blagdan njihova nebeskog zaštitnika – svetog Florijana, vrijeme kada se uobičajeno vatrogascima upućuju čestitke i zahvale, mi u Gradu Lepoglavi činimo to tijekom cijele godine. Naime, vatrogasci su svih dana u godini zalog sigurnijeg života u našem gradu, spremni da u svakom trenutku budu na pomoć svim građanima čiji su životi i imovina ugroženi. I u ovim danima pandemije uključeni su provedbu svih aktivnosti našeg Stožera civilne zaštite pomažući svojim sugrađanima za što im također, uz čestitke za njihov dan, upućujem zahvalu. No, u Gradu Lepoglavi, ne samo riječima zahvale već i nabavkom potrebne vatrogasne opreme koja će im pružiti sigurnost u radu te još veću operativnost, pokazujemo koliko nam je stalo i vodimo brigu o našim vatrogascima. Tako je u ovoj godini Grad Lepoglava nabavio novo vatrogasno navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna čime smo još jednom potvrdili koliko cijenimo naše vatrogasce i njihov rad – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na području Grada Lepoglave djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društva, tri teritorijalna – DVD Lepoglava, DVD Kamenica, DVD Višnjica i jedno gospodarsko – DVD Kaznionica u Lepoglavi. U četiri navedena društva djeluje ukupno oko 400 članova od kojih 85 operativnih vatrogasaca.

Tags

Povezani Članci

Close