LokalnoVijesti

Gradu Ivancu 35.000 kn od Ministarstva hrvatskih branitelja za rampu i pješačke površine kod braniteljske zgrade

Projekt gradnje rampe za invalide i uređenje pješačkih površina vrijedan ukupno 40.600 kuna

Gradu Ivancu od Ministarstva hrvatskih branitelja stiže 35.000 kuna bespovratne potpore za sufinanciranje uređenja rampe i pješačkih površina kod braniteljske zgrade u Ul. Ljudevita Gaja 11 u Ivancu.

Kao što je poznato, u prizemlju te zgrade Grad je uredio prostore te ih stavio na raspolaganje za rad braniteljskim udrugama koje djeluju na području našega grada.

S obzirom na to da je do ovih prostora bilo potrebno urediti prilaz prilagođen osobama s invaliditetom, Grad se javio na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja te kandidirao projekt gradnje rampe za invalide i uređenje pješačkih površina vrijedan ukupno 40.600 kuna.

Na prijedlog Radne skupine za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom, resorno ministarstvo je ivanečki projekt odlučilo poduprijeti većinom potrebnog iznosa te osiguralo 35.000 kuna.

Nakon dostave Odluke o financiranju projekta, o tomu je zaključen i ugovor koji su potpisali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Radovi na uređenju rampe i pratećih površina počet će već idućih dana.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close