IzdvojenoLokalnoVijesti

Gradu Lepoglavi 136.046 kuna za nabavku dječjih igrala

Ovo je već 11 program za koji je Lepoglava dobila potporu u okviru javnih poziva

U utorak 17. srpnja 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održano je svečanost potpisivanja 253 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave kojima su odobreni sredstva za prijavljene projekte na javni poziv “Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima”, čija je ukupna vrijednost 117.500.000,00 kn.

Među potpisnicama ugovora je i Grad Lepoglava koji je za svoj projekt nabavke dječjih igrala za potrebe Dječjeg vrtića Lepoglava dobio 136.046 kuna, a što čini 70 % potrebnih sredstava ta realizaciju projekta. Ostalih 30 % osigurat će Grad Lepoglava.

– Ovo je već 11 program za koji smo dobili potpore u okviru javnih poziva koja su raspisala resorna ministarstva. Njihova je ukupna vrijednost nešto manja od 10 milijuna kuna. To govori o našoj spremnosti i znanju da definirano potrebe te da osiguramo sredstva za provedbu programa kojima ćemo te potrebe zadovoljiti. Pri tome veliku pažnju pridajemo potrebama djece i njihovih obitelji kao što je to u ovom slučaju. – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je potpisao ugovor o dodijeli sredstava.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić i ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić.

Tags

Povezani Članci

Close