IzdvojenoPolitika

GUŽVA U SUDNICI Bandić, Merzel i Bilić na isti dan, na istom mjestu i u isto vrijeme – na Županijskom sudu u Zagrebu

U Velikoj dvorani

Kraj rujna za neke će biti poprilično “težak”. Naime, 26.9. u prostorijama Županijskog suda u Zagrebu u optuženičke klupe sjest će neki aktualni gradonačelnici, bivši predsjednici uprava i jedna bivša županica.

Riječ je o Branku Radoševiću, bivšem predsjedniku uprave Plinacroa kojeg se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, Marini Lovrić Merzel, nekada vrlo moćnoj SDP-ovoj županici Sisačko-moslavačke županije koju se pak tereti za korupciju, zatim aktualnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojeg se tereti za brojna pogodovanja, trgovanje utjecajem i ostale druge nezakonitosti te ludbreškom gradonačelniku Dubravku Biliću kojem se stavlja na teret da je još 2012. i 2013. godine kao ravnatelj državne Agencije za zaštitu osobnih podataka za sebe zatražio naknadu za odvojeni život, premda na to nije imao pravo. Bivšem šefu HPB-a Josipu Protegi za isti dan ročište je odgođeno.

>> Ludbreški gradonačelnik Bilić (SDP) na udaru USKOKA. Bilić: “Mene istražuju dok Sanaderi i slični „mali“ građani sjede u svečanim ložama i skrivaju milijune eura po vikendicama”

Samo sat vremena kasnije u optuženičku klupu sjeda Miroslav Kutle, jedan od najpoznatijih i najozloglašenijih tajkuna iz doba pretvorbe i privatizacije.

Biti će to jedan velik dan okupljanja “hrvatskih velikana” u Velikoj dvorani Županijskog suda u Zagrebu.

FOTO:Screenshot

Tags

Povezani Članci

Close