PolitikaVaraždinska županijaVijesti

Habijan ošto poručio nakon donošenja rješenja komisije: ‘Bale se moraju čim prije maknuti s ulaza u Grad’

U proračunu Fonda za ovu godinu osigurano je 20 milijuna HRK za rješavanje Bale

Povodom Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim se izvan snage stavlja odluka Gradskog vijeća o stavljanju van snage odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja izražavam žaljenje i zabrinutost zbog navedene odluke DKOM-a“ izjavio je Damir Habijan na konferenciji za medije ispred Gradske vijećnice.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je u veljači ove godine donijelo predmetu odluku jednoglasno, dakle sve političke opcije u Gradu Varaždinu podržale su prijedlog navedene odluke.

„Smatrao sam da donošenje navedene odluke predstavlja početak kraja problema vezanih za balirani otpad. Očekivao sam da slijedi postupak raspisivanja javne nabave u kojem bi se izabrala najpovoljnija ponuda u pogledu odvoza i odlaganja otpada, te u konačnici riješio problem koji je stvoren prije 14 godina“ izjavio je Habijan te napomenuo „Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo te ja kao predsjednik vijeća učinili smo sve što je bilo moguće da se započne s rješavanjem ovog gorućeg pitanja“.

Habijan je također istaknuo da je na raspolaganju i otvoren za razgovore i iznalaženje rješenja ovog problema u granicama svojih nadležnosti kao predsjednik vijeća, te da će u koordinaciji sa svim predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću sazvati međustranačko vijeće kako bi s kolegama vijećnicima raspravio o mogućnostima koje kao predstavničko tijelo ima.

Habijan je dodao da je jednostavno provjeriti tko je bio na vlasti u vrijeme nastanka ovog problema, ali da neće trošiti svoje vrijeme na prozivanje nego će nastojati kao i do sada na konstruktivna način pomoći u njegovom rješavanju te naglasio „Podsjećam, a to je potvrdio jučer i državni tajnik Šiljeg, u proračunu Fonda za ovu godinu osigurano je 20 milijuna HRK za rješavanje Bale, još 12 milijuna u sljedećoj godini. Ministar Čorić dao je suglasnost na program sanacije lokacije Brezje. Prema tome, sve što je bilo u granicama naših mogućnosti smo izvršili, sada je red na izvršnoj vlasti“.

Na pitanja o aktualnim događanjima i prosvjedu građana Habijan je izjavio: „Protivim se bilo kakvim pritiscima, smatram da pravo na prosvjed i slobodu govora nije tema u 21 stoljeću. Isto tako smatram da moramo poštivati ustavom zajamčeno načelo autonomije Sveučilišta“.

Kao građanin Grada Varaždina, ne kao predsjednik Gradskog vijeća, želim da se bale što prije maknu s ulaza u grad. Očekujem da izvršna vlast, dakle gradonačelnik Čehok i njegovi zamjenici predlože novo rješenje ovog problema, jer gradsko vijeće kao predstavničko tijelo nema više mogućnosti niti na koji način donositi odluke po ovom pitanju“ zaključio je Habijan.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close