Vijesti

HAK objavio prometnu prognozu: Eto gdje se ovog vikenda očekuju najveće gužve!

Javljaju iz HAK-a!

Nakon prethodnog, prvog vikenda u srpnju, nastavljaju se prometne gužve i ovog vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, a počinju i praznici u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke.

HAK je, stoga, objavio prometnu prognozu:

Gust promet bit će od petka 12. srpnja, pa sve do ponedjeljka, 15. srpnja, a vrhunac gužvi očekuje se tijekom subote, 13. srpnja (04:00 do 17:00 sati), od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 14. srpnja, jači promet očekuje se u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti (osobito od 9:00-15:00). 

Tijekom petka najveće gužve bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, te na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka (osobito od 11:00-20:00)

U subotu, najznačajnije zastoje HAK očekuje:

na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima;

na autocestama A1/A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera);

na Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija);

na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);

u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

Tags

Povezani Članci

Close