InfoPolitika

HDZ organizirao tribinu o gospodarenju komunalnim otpadom

Inicijativom Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina, u četvrtak 15. veljače 2018. u Park Boutique Hotelu održala se tribina na temu „Primjena nove uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom u gradu Varaždinu“, na kojoj su uz Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, sudjelovali predstavnici Čistoće Varaždin – direktor Davor Skroza i savjetnik Uprave Robert Briški te Sanja Keretić iz Udruge Potrošač.

Damir Habijan objasnio je zašto je Gradsko Vijeće donijelo odluku na temelju uredbe Vlade Republike Hrvatske, a koja je takva zbog europskih direktiva te je spomenuo penale koje je Italija morala plaćati jer se nisu pridržavali odredbi uredbe. Sanja Keretić iz Udruge Potrošač navela je da su potrošačke udruge pokrenule postupak ocjene ustavnosti navedene Uredbe, no sve dok je Uredba na snazi, građani je se moraju pridržavati. Predstavnici Čistoće pripremili su prezentaciju kojom su pojasnili statistiku sakupljanja komunalnog otpada i ciljeve do 2022. godine te su odgovarali na pitanja građana koji su na licu mjesta mogli razjasniti svoje nedoumice vezano uz gospodarenje komunalnim otpadom i saznati koja su njihova prava i obveze.

Na tribini na kojoj se tražilo mjesto više, povela se žustra rasprava oko obveza građana, no vladala je uljudna atmosfera i građani su pokazali veliku zainteresiranost za temu.

-Iako javnost i dalje ima i imat će mnogo pitanja na ovu temu u budućnosti, Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina prepoznao je važnost edukacije građana, a posjećenost tribine dokaz je da se građani trebaju i žele informirati o aktualnoj problematici.- izjavio je Habijan.

Povezani Članci

Close