Sport

HERKUL OPEN Ludbreški hrvači ponovno osvojili medalje, ovog puta u zagrebačkom Podsusedu

Sudjelovalo je 234 natjecatelja iz 7 država

U lijepoj dvorani S​u​tinska vrela, u zagrebačkom Podsusedu, gdje je Cedevita do ne tako davno igrala svoje tekme, ove subote održan je 1. Međunarodni turnir Herkul Open. 

Sudjelovalo je 234 natjecatelja iz 7 država, u više uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. HK Ludbreg predstavio se s 5 natjecatelja. U uzrastu mlađih početnika briljirao je Ivan Bačani, koji je s tek 34 kg, nastupio u kategoriji do 40 kg. Fantastičnom borbenošću upisao je tri pobjede i jedan tijesan poraz te osvojio srebrnu medalju. Patrik Balija u uzrastu mlađih dječaka do 75 kg, ostao je bez plasmana s dva poraza, borbenost je bila na nivou, no ovog puta nije išlo.

Djevojčice ponovno rasturale

Odlična je bila Sandra Besek kod starijih djevojčica, koja je s dvije pobjede i jednim porazom bila druga. Zlato je bilo na domak ruke, gdje je u odlučujućoj borbi vodila 6:0 i samo je malo iskustva falilo da se borba rutinski privede kraju, umjesto toga jednom greškom dozvolila je protivnici da je tušira. Marta Besek, kao starija djevojčica, nastupila je u uzrastu kadetkinja te također osvojila srebrnu medalju. Iva Gerić, po očekivanju je osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji s tri atraktivne pobjede. Ekipu je predvodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat na ovom turniru dijelio pravdu na strunjačama.

​Ovog​ vikenda očekuje ​nas ​ još jedno veliko natjecanje, Marta Besek u mađarskom Gyoru nastupit će u sastavu Hrvatske ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu U 15. Iva Gerić ​ se​ pak  ​intenzivno​ priprem​a​ za svjetsko kadetsko prvenstvo koje se održava početkom srpnja u Zagrebu.

 

Tags

Povezani Članci

Close