Vijesti

HEROJI S REBRA: Kirurzi u maratonskoj operaciji od 16 sati ‘prišili’ sve prste nazad na dlan!

Nesreća prilikom košnje trave!

– Jučer sam popravio žičanu ogradu, a danas bih mogao pokositi i travu. Uzmem kosilicu i krenem. No, u jednom trenutku shvatim da mi je neki ostatak žice u travnjaku ‘zaglavio’ kosilicu.Nagnem se, desnom rukom držim kosilicu, a lijevom pokušavam iščupati žicu i baciti je na nogostup. No, u trenu je kosilica povukla žicu, ali i moju ruku. Automatski sam povukao ruku. Mislio sam da me samo udario dio kosilice. Zapravo, ni sad ne znam sigurno što se dogodilo, ali znam da me pogled na moju ruku paralizirao. Osjećam prste, ali zapravo ih nema. Svih pet. Leže negdje po travi, krv curi… – opisao je 42-godišnji Marko nesreću prošlog tjedna za Jutarnji.

No, Marko je imao sreće jer su liječnici Zavoda za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KBC-a Zagreb u 16-satnoj operaciji uspjeli su vratiti sve prste “na svoje mjesto”. Čak šest plastičnih kirurga mijenjalo se tijekom tog golemog zahvata jer, treba reći, za “prišivanje” svakog prsta trebalo im je gotovo dva sata.

Marko u trenutku nesreće nije bio sam te mu je brat odmah priskočio u pomoć.

Na brzinu je pronašao četiri prsta u travi, strpao ih u vrećicu, a mene u automobil i krenuli smo put Rebra. Susjed je ostao tražiti dio petog prsta. Srećom, našao ga je pa je prst stigao na Rebro malo poslije mene”, reko je ozlijeđeni za Jutarnji i dodaje “Čak me niti ne boli. Teže mi pada ovo ležanje. Istina, koliko mi dopuštaju ‘žice’, ipak povremeno i prohodam po sobi”.

A kako su Marku vraćeni prsti, objašnjavaju kirurzi koji su vodili ovu operaciju: dr. Hrvoje Kisić, dr. Nino Fuchs, dr. Anto Dujmović i specijalizant dr. Marko Mance. Njima su se u jednom trenutku zahvata pridružili i doc. dr. Krešimir Bulić te dr. Dino Papeš.

Operacija je počela u četvrtak u 21.30, a završila u 14.30 sati u petak. Posljednji je na redu bio palac kojemu je nedostajao vrh, i to je također bilo vrlo zahtjevno “prišivanje”, piše Jutarnji.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close