VijestiZabava

Higijenske navike u pravo vrijeme pružaju više: Eto kada se treba tuširati, brijati, češljati ili pak nanositi dezodoranas!

Kada vi radite ove stvari!?

Zdrave higijenske navike u pravo vrijeme pola su zdravlja, eto koje je pravo vrijeme za poneke.

Tuširanje

Najbolje je isprati svu prljavštinu prije nego što legnete u krevet. Tako ćete uštedjeti vrijeme ujutro i isprati sve alergene, poput peludi i prašine, koji bi se mogli zalijepiti za vašu kosu ili kožu. Ujutro ćete se probuditi i osjećati svježe, čisto i spremno za nove pobjede, piše 24sata.

Češljanje

Noću počešljajte vlažnu kosu kako biste se poštedjeli raspetljavanje iste ujutro. Umjesto da se budite s čvorovima na glavi, noć prije počešljajte kosu od tjemena do vrhova i razmislite o spavanju u pletenici kako biste izbjegli zapetljanost.

Dezodorans

Najbolje nanositi noću. Kada dulje vrijeme koje ostaje na koži omogućava se da aktivni sastojci (obično kombinacija antiperspiranta i tvari za uklanjanje mirisa) – uđu u vaše žlijezde znojnice. Bojite se da ćete ujutro morati prati bijele mrlje od dezodoransa? S time nemate brige jer će se do tada proizvod upiti, a sastojci bi trebali ostati aktivni 24 sata.

Njegujte svoje lice

kreme protiv starenja imaju maksimalan učinak navečer, ne štedite i nanesite debeli sloj seruma, losiona i krema.

Brijanje

Ako brijete se navečer, tada vam noge ujutro neće ograničiti mogućnosti odabira odjeće. Hidratizirajte kožu neposredno nakon brijanja kako biste si osigurali cjelonoćnu hidrataciju i izbjegli iritacije.

Uklonite šminku

Vjerojatno znate koliko je važno očistiti bronzer i rumenilo kako vam se ne bi začepile pore i aktivirala pojava akni. Također treba ukloniti šminku za oči (maskaru, tuš i sjenilo) kako biste se zaštitili od lomljenja trepavica i gubitka trepavica te potencijalne iritacije očiju.

Gumica za kosu

Odaberite mekanu gumicu za kosu i spavajte u labavoj punđi ili pletenici. Ovaj mali noćni ritual vam može pomoći u sprječavanju lomljenja kose dok se okrećete i na taj način zapletete kosu dok spavate. To je također i dobar trik za oblikovanje kose. Operite kosu noć prije i probudite se s lepršavim valovima.

Vlaga u zraku je bitna

Ako uključite ovlaživač zraka, lakše ćete disati i potencijalno smanjiti rizik od prehlade i infekcija, jer je vlažan zrak loš za viruse i bakterije. Ovlaživač zraka također može održati kožu mekom, pa čak i smanjiti pojavu bora (zbog suhoće bore izgledaju izraženije). On isto tako može pomoći i kod preblema sa suhim grlom i sinusima, smanjuje rizik od hrkanja, a istovremeno potiče lagan san, piše Reader’s Digest.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close