Sport

HK Ludbreg imao je čak tri predstavnice u sastavu ženske hrvačke reprezentacije na održanom Prvenstvu Balkana

Ovo se natjecanje održavalo ovog vikenda, od petka do nedjelje

Odlične vijesti stižu iz Sarajeva s netom održanog Prvenstva Balkana za uzrast kadeta i dječaka i kadetkinja i djevojčica.

Ovo se natjecanje održavalo ovog vikenda, od petka do nedjelje, a HK Ludbreg imao je čak tri predstavnice u sastavu ženske hrvačke reprezentacije. U uzrastu djevojčica (mlađih kadetkinja) nastupile su Sandra i Marta Besek, a u uzrastu kadetkinja Iva Gerić.

Petak je bio rezerviran za dječake i djevojčice, a prva je od naših na strunjaču izašla Sandra. Nažalost, nije uspjela proći prvo kolo u kategoriji do 58 kg, iako je uvjerljivo počela borbu protiv srpske predstavnice povevši 6:0, ali nakon jedne neoprezne pogreške, protivnica je uspijeva tuširati na samom isteku prve runde, no Sandra pokazuje odličan napredak.

Marta osvojila broncu

Marta je u kategoriji do 62 kg s dvije pobjede i dva poraza osvojila fantastičnu broncu. U prvom kolu maestralno je pobijedila favoriziranu Turkinju tušem u prvoj rundi. U drugoj, iscrpljujućoj borbi gubi tijesno na bodove protiv Makedonke, kasnije finalistice. Slijedi još jedan poraz u polufinalu od Rumunjke koja je na kraju uvjerljivo osvojila zlato. Nakon toga dolazi borba za broncu protiv srpske reprezentativke koju Marta rješava u svoju korist, suvereno tušem u prvoj rundi.

U subotu su nastupale kadetkinje i kadeti, a Iva Gerić je u izuzetno jakoj konkurenciji ušla u finale pobjedama protiv turske i rumunjske reprezentativke, dok je u finalu bolja bila Moldavka, ovogodišnja viceprvakinja Europe i brončana sa svjetskog prvenstva. Treba također napomenuti da je od Turkinje ove godine u Skoplju na europskom prvenstvu Iva izgubila rezultatom 6:4, dok je ovaj put pobijedila rezultatom 12:0.

Još jednu brončanu medalju za hrvatsko žensko hrvanje osvojila je Nika Slavica Anđelić iz zagrebačkog Herkula u uzrastu djevojčica. Reprezentaciju je vodio izbornik Senad Mujagić, a u pratnji su bili i treneri Ignac i Krešo Horvat te mađarski trener Zsolt Szatmari.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close