LokalnoPolitikaVijesti

HNS-ovi županijski vijećnici: Hoće li zbog uhljebljivanja pasti kvaliteta zdravstvene usluge? Traže odgovor od župana!

'Pa ću pitati župana ima li on neke naznake tko bi to mogao završiti u zatvoru '

Uoči današnje 11. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije, u prostorijama Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke održana je konferencija na kojoj su se novinarima obratili županijski vijećnici HNS-a Zlatan Mošmondor i Božidar Hajsok.

Tema njihovog obraćanja novinarima bila su izvješća zdravstvenih ustanova, o kojima će se raspravljati na sjednici Županijske skupštine.

Neke zdravstvene ustanove u Varaždinskoj županiji posluju pozitivno, neke negativno, a posebno nas zabrinjava poslovanje Opće bolnice Varaždin, odnosno dug koji ta bolnica ima. Pohvalno je sve što se radi na zadržavanju liječnika i medicinskih sestara, podizanju standarda za korsnike, odnosno pacijente OBV, ali se bojimo da će s obzirom na dugovanje koje bolnica ima, s vremenom doći u pitanje kvaliteta pružanja zdravstvene usluge prema pacijentima – naglasio je Mošmondor.

Dodao je kako i neke druge zdravstvene ustanove također posluju s gubitkom, što je posebno zabrinjavajuće jer su posljednjih godina poslovale pozitivno.

U međuvremenu su se, prema informacijama koje imamo, a to ćemo pitanje uputiti i županu na Skupštini, u nekim ustanovama zapošljavali podobni stranački kadrovi. Je li to politika uštede, politika protiv uhljeba, kao što župan konstantno govori da se treba riješiti svih uhljeba, a onda se zapošljavaju stranački kadrovi pa te ustanove posluju s gubitkom – upitao se Mošmondor te dodao:

– Većinu projekata koji su navedeni, odnosno investicije koje se rade na području Varaždinske županije, a koje idu ka podizanju kvalitete i standarda života naših građana, mi ćemo podržati jer smatramo da je dobro da se radi i ulaže, ali treba voditi računa i o zaduživanju Varaždinske županije. Ta sva zaduženja, te kredite će netko trebati vratiti. Nismo protiv ulaganja, nismo protiv toga da se radi, ali nismo niti za to da se na ime zaduženja „blokira” kasniji rad ustanova i institucija jer neće moći vraćati kredite, a sve zbog nečijih megalomanskih ideja i projekata.

HNS-ov županijski vijećnik Božidar Hajsok podsjetio je da je nekoliko puta postavljao pitanje o rješavanju problema baliranog otpada u Brezju, u Varaždinu.

Potpuno je jasno da je to problem Grada Varaždina i da Županija nema utjecaj, ali ipak smatram da s obzirom na ugrozu koju te bale čine postoji velika opasnost za ono što je nizvodno uz rijeku Plitvicu pa i za crpilište Bartolovec. Pitanje postavljam šesti-sedmi put, dobio sam odgovore i mogu se složiti da Županija nije direktno odgovorna, ali sve te općine nizvodno imaju mogući problem s potencijalnom ekološkom katastrofom – rekao je Hajsok te se osvrnuo na posljednji županov odgovor na njegovo pitanje.

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine župana Čačića, koji stalno govori da on nije odgovoran, upitao sam je li onda zadovoljan sa rješavanjem problema. U odgovoru ističe nezadovoljstvo, ali osvrnuo bih se na kraj odgovora: „I dalje se ne dešava ništa i ne rješava ništa. Tko sve u tome ima interese, tko će završiti u zatvoru, to ćemo još vidjeti. Neke presude već postoje, a neke se još čekaju. Iluzorno je očekivati da će problem riješiti onaj koji je zbog istoga na sudu.“ Ja ću danas zahvaliti županu na odgovoru, jer sam njime zadovoljan, posebno ako će netko završiti u zatvoru. Pa ću pitati župana ima li on neke naznake tko bi to mogao završiti u zatvoru – najavio je HNS-ov županijski vijećnik Hajsok.

Tags

Povezani Članci

Close