Izdvojeno

HORVAT: “Pozivamo Lukom da odustane od nelegalne prakse naplaćivanja prikupljanja otpada povremenim korisnicima!”

Reformisti upozoravaju na problem naplate odvoza otpada povremenim korisnicima u ludbreškom kraju

Narodna stranka – Reformisti Ludbreg upozorila je na problem naplaćivanja prikupljanja otpada “povremenim korisnicima”. Naime, ovaj se problem odnosi na odvoz otpada vlasnika vikendica u ludbreškom kraju.

Njihovo priopćenje koje je potpisao Predsjednik gradske organizacije Reformista Ludbreg, Krešimir Horvat, prenosimo u cijelosti.

Ispred Narodne stranke – Reformisti Ludbreg već smo upozoravali na nelegalno naplaćivanje prikupljanja otpada ”povremenim korisnicima”, a koje se odnosi na odvoz otpada vlasnicima klijeti u našem kraju. Upozorenje se odnosi na kriterije kojima se komunalno poduzeće Lukom d.d. vodilo, a to su kvadratura klijeti te postojanje priključka za struju, kao i naplaćivanje usluge koju nisu izvršili.

Ovim putem pozivamo komunalno poduzeće Lukom d.d. iz Ludbrega da odustane od ovakve prakse naplate, te sukladno tome korisnicima – vlasnicima klijeti, izvrši povrat novca za uslugu prikupljanja otpada, koju nisu izvršili, a uredno je naplaćena.

Posljednjih nekoliko dana u medijima možemo vidjeti međusobna prepucavanja komunalnih poduzeća (Čistoća , Pre-kom , Čakom i naravno, gradonačelnik Bilić). Komunalna poduzeća i sama su utvrdila da naplata ”povremenim korisnicima” nije usklađena sa zakonom te je  uvažena  primjedba Državnom uredu kako nije u skladu sa zakonom uvođenje ”povremenih korisnika”. Također, čl.4 st.2 glasi: ‘‘Ukoliko korisnici ne predaju miješani komunalni otpad barem jedanput u obračunskom razdoblju, davatelj usluge ima pravo naplatiti jednu primopredaju”.

Tu se želimo pozvati na izjavu gradonačelnika Ludbrega, gosp. Bilića, u kojoj tvrdi kako kvadrati prostora ne stvaraju smeće, nego ga stvaraju ljudi, a jedan od glavnih kriterija za prikupljanje otpada po klijetima je upravo kvadratura i to u poduzeću Lukom d.d. čiji je vlasnik grad Ludbreg.

Tags

Povezani Članci

Close