Sport

Hrvački klub Ludbreg opet niže uspjehe! David Čurila vice prvak, a Marta Busija državna je prvakinja

Rasturaju gdje god stignu

Nastavlja se sezona slobodnog stila. Tako je ove subote u Zagrebu održano PH za starije dječake i djevojčice te juniore i juniorke. HK Ludbreg imao je 5 predstavnika. U uzrastu starijih djevojčica nastupile su Sandra i Marta Besek te se obje okitile srebrnim medaljama.

Sandra je u kategoriji do 58 kg ostvarila pobjedu protiv hrvačice iz Zadra, dok je u borbi za zlato, ovaj put bolja bila predstavnica Herkula, koju je nedavno pobijedila u borbi za ulazak u reprezentaciju te nastupila na prvenstvu Balkana. Marta je također ostvarila pobjedu u prvoj borbi protiv hrvačice Slatine, a u neizvjesnom meču, u borbi za zlato, bolja je bila Victoria Vrdoljak, predstavnice varaždinske Vindije. Marta je nastupila u kategoriji do 66 kg, što inače nije njena prava kategorija, već nastupa do 62 kg, ali se ciljano išlo u višu kategoriju kako bi imala jače borbe.

David Čurila vice prvak, a Marta Busija državna prvakinja!

U konkurenciji juniora oduševio je David Čurila koji je postao vice prvak države u kategoriji do 61 kg. Srebro je osigurao s dvije atraktivne pobjede protiv predstavnika Vindije i HK Fami iz Donjeg Miholjca, a jedini bolji od njega bio je reprezentativac Tomica Đurić z HK Lika. U juniorima smo imali još jednog predstavnika, do 79 kg nastupio je Dražen Oršuš koji je bio na korak do medalje, osvojivši 5. mjesto. U borbi za broncu odlično je počeo i poveo protiv predstavnika Metalca, ali je u nastavku kondicijski pao i nije uspio održati prednost do kraja borbe. Kod juniorki imali smo Martu Busija, koja je u kategoriji do 57 kg postala državna prvakinja, bez konkurencije.

U subotu 13.10.u gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu s početkom u 10 sati održat će se prvenstvo Hrvatske za kadetkinje/ kadete i mlađe seniorke/seniore. Pridružite se i vi, ulaz je slobodan, a akcija zagarantirana.

Tags

Povezani Članci

Close